Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
02 Februarie 2017 | 17:44
Există un aparat care tratează sforăitul şi impotenţa în acelaşi timp
Sforăitul este o afecţiune care îi afectează mai degrabă pe cei din jur, decât pe cel care sforăie. Nu există un tratament care ar scăpa momentan de sforăit, însă există remedii ce ar ameliora acest lucru.
O soluție este aparatul CPAP, folosit pentru terapia la domiciliu a sindromului de apnee în somn. Deși nu este chiar comod de dormit cu el, în câteva nopți poate dispărea sforăitul și, totodată, impotența la bărbați. Acest aparat nu este tocmai ieftin, costând în jur de 800-1000 euro.

Despre subiectul sforăitului, cauze și remedii, a vorbit somnologul Victor Vovc, în cadrul emisiunii „Bună dimineața” de la Moldova 1. 
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam