Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
22 Iunie 2016 | 17:00
Fii activ cu „SonRise”
În perioada 22-25 iunie, între orele 17:00 - 21:00, pe terenurile sportive ale liceelor „Ion Creangă” şi „George Călinescu” din capitală se va desfăşura evenimentul sportiv cu caracter social „SonRise”, ajuns anul acesta la cea de-a X-a ediţie.
„SonRise” este organizat în parteneriat cu Pretura Râșcani, Centrul Social „Andrieș” și are ca public țintă tinerii, în mod special, însă este destinat tuturor categoriilor de vârstă.

Scopul evenimentului este de a promova și educa în generația tânără un mod activ de viață. De asemenea, organizatorii „SonRise” își mai propun să motiveze tinerii la socializare în afara spațiului virtual, creând prin acest eveniment ocazia cea mai potrivită pentru a cunoaște oameni și de a face prieteni noi.

În cadrul evenimentului vor fi organizate diverse probe sportive tradiționale precum volei, fotbal, baschet, tenis de masă, dar și unele mai puțin cunoscute și practicate în Republica Moldova: freesbee, floorball, care se vor juca în premieră.

Mai multe detalii aflați din cadrul emisiunii „Bună Dimineața”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam