Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
31 Ianuarie 2014 | 18:42
Hreanul – luptă cu răceala
Hreanul – legumă din familia cruciferelor, este foarte întrebuniţat pentru proprietăţile sale gastronomice dar şi culinare. Un aliment valoros datorită conţinutlui bogat de vitamine, acizi, minerale şi uleiuri volatile, hreanul revigorează organismul, stimulează pofta de mâncare şi ţine la disntanţă afecţiunile pulmonare cum ar fi : răceala, astma, bronşita şi angina.
Rizomul de hrean poate fi utilizat atât sub formă rasă, dar și sub formă de suc sau chiar salată. De asemenea, poate fi utilizat pentru prefenirea conjunctivitei și a altor afecțiuni oculare. Combinat cu miere, hreanul ras poate fi utilizat ca diuretic, expectorant și poate ajuta la hipertensiune arterială ridicată sau circulație periferică dificilă.

Află mai multe despre acest produs din materialul pregătit de echipa „Bună dimineața”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam