Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
27 Ianuarie 2017 | 22:15
INTERVIU cu Stanislav Groppa: „Accidentele vasculare sunt a doua cauză a deceselor în lume”
Ultimele cercetări ştiinţifice au constatat că accidentele vasculare reprezintă a doua cauză a deceselor în lume, mai frecvent decât cancerul. Un progres alarmant a deceselor provocate de accidentele vasculare se înregistrează în mod special în Europa Centrală şi Europa de Est, susţine neurochirurgul, Stanislav Groppa într-un dialog exclusiv oferit în cadrul emisiunii „Bună Dimineaţa”.
Stanislav Groppa a explicat inovaţiile din domeniul neurologiei care se implementează la moment şi ce măsuri întreprind oamenii de ştiinţă pentru diversele maladii care înregistrează un ritm alert de creştere. Mai aflăm ce face ştiinţa şi medicina pentru a le trata, numai la „Bună Dimineaţa”.

Neurochirurgul Stanislav Groppa s-a născut la Verejeni, Otaci. Este un savant cu renume mondial! La doar 29 de ani primeşte titlul de doctor în ştiinţe medicale şi prorector, la 35 – doctor habilitat, iar la 39 de ani i se conferă titlul de profesor universitar. Cei care îl cunosc spun că este neurochirurgul hăruit de Dumnezeu, care a salvat mii de vieţi.

Urmăriţi cu atenţie interviu oferit în matinalul de la postul public şi urmaţii sfaturile preţioase. Multă sănătate să aveţi.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam