Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
21 Mai 2014 | 16:46
Limeta - fructul cu gust şi culoare inconfundabilă
Limeta sau cum i se mai spune în popor – lime-ul - este fructul care are gust, aromă şi culoare inconfundabilă. Fructul se cultivă în Asia şi face parte din familia citricelor.
Limeta conține o serie de substanțe folositoare organismului și întăririi imunității cum ar fi: vitaminele A, B și C, acidul citric, fosforul, calciu, tiamilina, fierul, dar și altele. Acestea, la rândul lor, previn cariile, înlătură petele de pe dinți și întăresc gingiile.

Mai mult, limeta accelerează digestia și elimină toxinele din organism, ajută la reglarea metabolismului și îmbunătățirea sistemului imunitar. Află mai multe detalii despre acest fruct din materialul pregătit de echipa „Bună dimineața”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam