Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
17 Aprilie 2014 | 12:18
Măcieşul – bogat în minerale şi vitamina CMăcieşul – bogat în minerale şi vitamina C
Cunoscut pentru efectele sale curative de mii de ani, măcieşul şi fructele sale de o nuanţă roşu aprins, inspiră sentimentul de „sănătos” de la prima vedere. Fructele măcieşului conţin o doză imensă de vitamina C care este cu 50 de ori mai mare decât cel din lămâie, iar cele ale măcieşului de munte, o concetraţie de 10 ori mai mare decât al celui obişnuit.
Pe lângă vitamine, măcieșul conține și o mulțime de minerale cum ar fi: fier, postasiu, seleniu, sulf, zinc și altele. Printre efectele curative ale măcieșului se numără reglarea metabolizării calciului în organism, accelerarea producerii de globule roșii, stimulează imunitatea, sistemul cardiovascular, are un efect regenerator, antidiabetic și reduce efectele îmbătrânirii. 

Află mai multe despre această plantă din materialul pregătit de echipa „Bună dimineața”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam