Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
19 Ianuarie 2017 | 12:55
Mai multe servicii pentru deţinătorii poliţei de asigurare
În anul 2016, în pachetul unic al poliţei de asigurare au fost incluse noi servicii medicale acordate persoanelor asigurate. Potrivit şefei Direcţiei relaţii cu beneficiarii din cadrul Companiei Naţional de Asigurări în Medicină (CNAM), Iuliana Garam, anul trecut au fost incluse în poliţa de asigurare finanţarea costurilor pentru exzoproteză şi implanturi mamare, precum şi unele servicii de investigaţie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Printre serviciile incluse în polița de asigurare în anul precedent se numără protezele individuale și consumabilele necesare reabilitării chirurgicale și protecție a pacientului cu tumori maligne ale capului, gâtului și aparatului locomotor. Un alt aspect ar fi testele de screening prenatal al gravidelor din grupul de risc în scopul depistării malformațiilor congenitale. S-a reușit destul de mult în domeniul serviciilor de intervenție timpurie pentru copii de până la trei ani, cu nevoi speciale. Sunt servicii acordate nu doar copiilor, dar și familiei, ce urmează să se dezvolte pe parcursul următorilor ani”, a menționat Iuliana Garam.

Menționăm că începând cu anul curent, în polița de asigurare vor fi incluse și serviciile de fertilizare în vitro. Însă potrivit specialiștilor, de acest serviciu vor beneficia acele cupluri care vor respecta anumite cerințe, adică înscrierea prealabilă în lista beneficiarilor, dar și efectuare unor analize care să confirme diagnosticul pacienților.
 
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam