Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
06 Martie 2014 | 10:25
Mangustanul, fructul cu proprietăţi antiinflamatorii excepţionale
Mangustanul este fructul pomului fructifer tropical cu denumirea ştiinţifică de Garcinia mangostana. Este cultivat cu precădere în Asia de sud, mai ales în Thailanda, şi este folosit în medicina populară asiatică de sute de ani.
Abia recent, oamenii de știință au descoperit că mangustanul conține cel mai puternic antiinflamator cunoscut de omenire, dar și un cocktail de 46 de substanțe nutritive active cu denumirea de „xanton”.

Mangustanul susține echilibrul chimic din organism, dar și o bună funcționare a sistemului imunitar, este eficient în tratarea afecțiunilor articulațiilor și bun pentru menținerea stării psihologice.

Află mai multe despre mangustan din materialul pregătit de echipa „Bună Dimineața”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam