Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
28 Mai 2015 | 15:40
Mihai Stamati - tânărul care confecţionează jucării ecologice
Jucăriile ocupă un loc important în dezvoltarea copiilor. Pentru ca acestea să nu afecteze sănătatea micuţilor, cel mai sigur este să se opteze pentru jucăriile ecologice. Conform unui studiu, o jucărie din trei este fabricată din materiale sintetice şi conţine un nivel ridicat de compuşi chimici.
Mihai Stamati este un tânăr designer, lucrările căruia sunt recunoscute și apreciate și peste hotarele țării. Primul proiect care l-a inspirat să creeze ceva pentru cei mici a fost un spațiu de joacă.

„Nu se acordă mare atenție design-ului pentru copii și am decis să fac eu ceva deosebit. Am ales lemnul, pentru că nu am vrut doar să desenez pe hârtie. Astfel, am rămas la jucării”, spune Mihai.

Ce a mai creat tânărul designer aflați din reportajul emisiunii „Bună dimineața!” de la Moldova 1.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam