Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
22 Mai 2018 | 13:48
Moldova participă la cea de-a 71-a sesiune a Adunării Mondiale a Sănătăţii
Principalele probleme din domeniu sănătăţii, dar şi reformele realizate în Republica Moldova în acest sens vor fi discutate astăzi, în cadrul celei dea 71-a sesiune a Adunării Mondiale a Sănătăţii. Evenimentul are loc în perioada 21-26 mai, la Geneva, relatează Moldova 1.
În acest an, vor fi discutate un șir de subiecte ce țin de prioritățile pentru Programul general de lucru 2019-2023, promovarea sănătății, acoperirea universală cu servicii medicale, abordarea situațiilor de urgență în materie de sănătate şi altele.
 
Secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gâlcă, va ţine astăzi un discurs în care va vorbi despre angajamentul și acțiunile Moldovei privind accesul universal la servicii medicale.
 
Adunarea Mondială a Sănătății este structura decidentă supremă pentru Organizația Mondială a Sănătății şi reunește anual,  reprezentanți de nivel înalt din cele 194 de state membre ale organizației.
 
Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam