Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
04 Iunie 2018 | 13:04
Numărul cazurilor de boli diareice acute, în creştere în municipiul Chişinău
Numărul cazurilor de boli diareice acute a crescut în municipiul Chişinău în săptămâna 21-27 mai curent, a anunţat şeful-adjunct al Direcţiei generale asistenţă socială a capitalei, Irina Banova. Potrivit ei, cei mai afectaţi sunt copiii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Morbiditatea prin boli diareice acute atestă o creștere fiind cu 41 de cazuri mai mult decât săptămâna precedentă când au fost înregistrate 145 de cazuri. Printre copii cu vârste cuprinse între unu și 17 ani au fost înregistrate 70,3% din numărul total de cazuri raportate”, a declarat Irina Banova.

Totodată, ea a precizat că rata spitalizării a constituit 65,5%. În instituțiile medicale de profil infecțios au fost spitalizați 121 de bolnavi.

Printre copiii care frecventează instituțiile preșcolare au fost înregistrate 31 de cazuri și 25 în instituții preuniversitare.
 

Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam