Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
13 August 2018 | 12:58
Numărul cazurilor de boli diareice acute sunt în creştere
Perioada estivală este timpul în care, din ce în ce mai mulţi oameni ajung la spital cu intoxicaţii, întrucât, potrivit specialiştilor, vremea caldă este asociată cu consumul de produse necalitative.
Numai în capitală au fost înregistrate peste 340 de cazuri de boli diareice acute, în ultimele șapte zile. Circa jumătate dintre acestea s-au atestat la copii, a anunțat șeful interimar al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate din capitală, Carolina Olaru, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Copiii şi persoanele în vârsta sunt cel mai frecvent afectate de boli diareice, însă şi gravidele, persoanele cu boli cronice asociate şi cele cu sistemul imunitar slăbit sunt la risc.

Pentru a evita apariţia bolilor dieareice, asiguraţi-vă că produsele achiziţionate sunt certificate, sunt cu termen bun şi nu prezintă miros neplăcut. Păstraţi alimentele perisabile în frigider, la temperaturi mai mici sau egale de 4 grade. Evitaţi să consumaţi alimente de sezon din locuri neautorizate.
Postat de: Iulia Dubceac
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam