Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
17 Ianuarie 2014 | 11:12
Şofranul – cel mai scump condiment din lume
Pentru a strânge un kilogram de şofran sunt necesare aproximativ 150 de mii de flori, iar preţul acestuia este de aproximativ patru mii de euro.
Florile albastru-violet ale șofranului își au originile în insula Creta din arhipelagul elen, dar această plantă mai este cultivată și în India și Spania. Anume pistilul portocaliu-roșcat este cel care se usucă și se folosește ca și condiment.
 
Șofranul conține fier, sodiu, potasiu, uleiuri volatile, fitohormoni și vitaminele B1 și B2, iar printre beneficiile pentru sănătate se numără scăderea colesterolului, distrugerea celulelor cancerigene, tratarea depresiilor, tonificarea inimii, dar și multe altele.
 
Află mai multe despre acest condiment din materialul video, pregătit de echipa Bună Dimineața.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam