Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
22 Iulie 2018 | 12:50
Părinţii trebuie să fie atenţi privind expunerea la soare a copiilor
Mai multe familii preferă să meargă vara la odihnă împreună cu copiii mici, însă, potrivit specialiştilor, părinţii trebuie să fie atenţi privind expunerea la soare a copiilor, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Cei mici au nevoie de timp să se acomodeze cu temperaturile ridicate, mai ales dacă aerul este şi umed. Medicul igienist la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, Valentina Zagnitco, recomandă părinţilor să nu expună la razele solare directe copiii de până la trei ani, deoarece nu sunt dezvoltaţi suficient ca să perceapă temperaturile. Totodată, cei maturi sunt sfătuiţi să aplice mai multă cremă de protecţie solară în timpul expunerii la soare.
 
„În perioada zilei, atunci când este cel mai cald, copiii trebuie să aibă haine din fibre naturale, haine de culori deschise, capul să fie acoperit. Copiii trebuie să fie hidrataţi mereu. În intervalul orelor 11:00-16:00, ar fi de dorit, copiii să nu stea la soare”, a declarat Valentina Zagnitco.
 
Specialiştii spun că soarele ajută la sintetizarea vitaminei D, însă trebuie conştientizate efectele nocive ale acestuia la expunerea în exces.
 
Întrebaţi cum îşi protejează copiii pe timp de caniculă atunci când merg la odihnă, părinţii au răspuns că ştiu de ce trebuie să ţină pentru a-i proteja de soare.
 
În ceea ce priveşte scăldatul, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a spus că părinţii trebuie să fie mereu în preajma copiilor.
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam