Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
26 Mai 2014 | 13:46
Peştele - un produs indispensabil în dieta fiecăruia
Datorită conţinutlui ridicat de grăsimi Omega 3, seleniu, vitamina D, dar şi a conţinutului ridicat de proteine şi scăzut de grăsimi saturate, consumul de peştele este recomandat de către specialişti. Medicii nutriţionişti recomandă consumul a 60-90 de grame de peşte cel puţin o dată pe săptămână.
Consumul regulat de pește reduce cu o treime riscul de boli cardiace și chiar riscul de atac vascular cerebral.

Mai mult, peștele ajută la dezvoltarea optimă a sistemului nervos și al creierului la copii.

Află mai multe din materialul pregătit de echipa „Bună dimineața”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam