Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
15 Mai 2018 | 13:20
Potriviţi-vă ochelarii de soare ţinând cont de sănătatea ochilor
Ochelarii de soare sunt unul dintre cele mai purtate accesorii, care nu numai că pot să ne schimbe întregul look într-o clipă, dar şi să fie un ajutor extrem de mare pentru sănătatea ochilor. Cum alegem cei mai buni ochelarii de soare, pentru a proteja ochii de razele solare, ne spune echipa emisiunii ,,Bună dimineaţa’’.
Aşa cum nu ar trebui să ieşim din casă niciodată fără să aplicăm o cremă de protecţie, tot aşa nici ochelarii nu ar trebui să ne lipsească din ţinutele de zi cu zi. Esenţiali în protecţia ochilor împotriva razelor solare nocive, ochelarii de soare ne pot scăpa de multe probleme, cum ar fi cataracta sau alte afecţiuni ale ochilor care pot cauza leziuni ale vederii sau chiar orbire.

,,Lentila trebuie să fie calitativă şi confortabilă. Dacă alegeţi ochelarii de soare trebuie să îi verificaţi afară, la lumina solară. Sunt mai multe tipuri de lentile din punct de vedere a culorilor şi gradului de protecţie. Fiecare trebuie să ţină cont că destinaţia ochelarilor de soare este să protejeze ochii de razele solare’’a mărturisit Cristina Tofan, vânzător-consultant de ochelari.

Ochelarii vin cu o etichetă care indică procentul de protecţie oferit şi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
Să aibă lentile care blochează 99%-100% radiaţiile UVB şi UVA;
Să reflecte cu 70%-90% lumina vizibilă;
Să fie potriviţi ca şi culoare şi să nu provoace dificultăţi ale vederii;
Să aibă lentile care permit recunoaşterea clară a tuturor culorilor.

Fie că optaţi pentru ochelari de soare scumpi, de la vreun designer celebru, fie că alegeţi o pereche mai accesibilă, de la farmacie, ţineţi minte că protecţia ochilor este un „detaliu” al ochelarilor de soare, care nu se va demoda niciodată!
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam