Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
04 Aprilie 2014 | 14:20
Proteze gratuite pentru bolnavii oncologic
Ieri, 3 aprilie, Guvernul a adoptat o decizie, conform căreia, va fi acordată asistenţă protetică bolnavilor ce suferă de cancer. Doctorul habilitat în ştiinţele medicale, Vasile Jovmir, a declarat pentru „Bună dimineaţa” că decizia autorităţilor a fost una binevenită, deoarece bolnavii de cancer sunt de multe ori supuşi unor intervenţii chirurgicale care pot duce la pierderea membrelor şi, în general, la schilodirea pacienţilor, astfel, pacienţii fiind limitaţi în interacţiunile cu societatea.
O lege mai veche, ajuta pacienții oncologici și compensa parțial protezele, dar acum, odată cu noua decizie, compania de asigurări va suporta costul total al protezării. 
 
Vasile Jovmir a mai declarat că protezele sunt o „operă de artă”, deoarece, trebuiesc personalizate conform cerințelor pacienților. 
Află mai multe despre subiect din interviul făcut de echipa „Bună dimineața”.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam