Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
24 Octombrie 2014 | 16:20
Remedii împotriva depresiei de toamnă
Depresia sau tulburarea afectivă de sezon, aşa cum este denumită această afecţiune în literatura de specialitate, se manifestă printr-o stare de disconfort psihic şi fizic, pe care de regulă o resimţim la trecerea de la anotimpul cald la cel rece, informează sanatate.unica.ro.
Depresia de toamnă este cauzată de dereglarea ceasului biologic intern, datorită scurtării zilelor și a scăderii luminii solare. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cele mai afectate de depresia de toamnă sunt femeile, peste 70% dintre ele resimțind efectele negative ale acesteia: tulburări afective și de somn, dificultăți de concentrare, pierderea interesului pentru orice gen de activitate, creșterea apetitului pentru dulciuri, iritabilitate, oboseala și lipsa de energie.
Poți ajuta la prevenirea sau la tratarea depresiei de toamnă printr-o dietă echilibrată, prin exerciții fizice regulate și prin administrarea unui produs natural și eficient care conține aminoacidul 5-HTP, precursor al serotoninei (substanța fericirii), extras din semințele plantei Griffonia simplicifolia.

Majoritatea persoanelor devin conștiente de importanța sincronizării perfecte a activităților cotidiene cu ceasul biologic intern abia în momentul în care se observa îngreunarea activităților curente și care în mod normal ar fi ușor de executat.

Depresia de toamna netratată conduce în timp la deteriorarea relațiilor interumane și la apariția unor afecțiuni grave cum ar fi bolile psihice și cardio-vasculare. Pentru a putea preveni și trata acest tip de depresie trebuie să înțelegem procesele interne care conduc la apariția sa.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam