Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
20 Martie 2014 | 11:18
Rozmarinul – condimentul care stimulează memoria
Cunoscută pentru prorietăţile ei medicale, planta de rozmarin este folosită în alimentaţia oamenilor de peste 2000 de ani. Încă în perioada Greciei antice, elevii purtau coroniţe de rozmarin când mergeau la şcoală.
Aceasta îi ajuta la concentrare, promova o circulație sangvină bună și stimula memoria, proprietăți ale plantei, care de altfel, sunt expluatate și în zilele noastre.
Printre alte proprietăți tămăduitoare, rozmarinul luptă cu artrozele, afecțiunile hepatice, combate colesterolul și obezitatea, previne apariția infarctului miocardic și cerebral și este un bun tonic cerebral.

Află mai multe despre această plantă miraculoasă în materialul pregătit de colegii noștri de la „Bună dimineața”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam