Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
10 Mai 2016 | 17:27
Sălile de sport, aglomerate după sărbători
Pentru a scăpa de kilogramele în plus, mulţi s-au retras în sălile de forţă, unde încearcă să revină la formele iniţiale. Prima zi lucrătoare de după vacanţa de Paşti a coincis cu Ziua Europeană a Mişcării, iar unii moldoveni au marcat-o prin sport, relatează Moldova 1.
Chiar și pentru cei care merg mai des la sală exerciţiile au fost grele. De vină sunt mesele copioase de sărbătoare, care au scăzut din elan.

Pentru cei care au decis să meargă prima dată la sală, antrenorii au pregătit un program şi sfaturi speciale. Ei recomandă să începeți cu exerciţii uşoare dacă sunteţi începători, iar dacă mergeți regulat la sală, antrenamentele trebuie reluate de la acelaşi nivel.

Potrivit specialiştilor, câteva minute de mers pe jos sau pe bandă ameliorează digestia şi previn boli grave, cum ar fi diabetul.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Republica Moldova ocupă locul 72 din 188 în topul țărilor cu cele mai multe persoane supraponderale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam