Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
10 Martie 2017 | 09:31
Şapte moduri simple de a te pregăti pentru o naştere uşoară
Unul dintre cele mai importante momente din viaţa noastră este atunci când alegem să devenim părinţi, perioadă care trebuie pregătită cu mare grijă, iar toate aspectele trebuie luate în calcul, asta pentru ca atunci când se va naşte copilul să-i oferim ele mai bune condiţii de viaţă. Muzica şi dansul, poveştile cu zânele sau discuţiile cu bebeluşul, au menirea să te liniştească şi să îţi redea încrederea în propriile forţe. În continuare vă invităm să vedeţi care sunt cele mai eficiente exerciţii psihologice care te pot pregăti pentru o naştere naturală uşoară.
Povești cu zâne

Dacă vrei o naștere frumoasă - ascultă povești frumoase, dar nu întâmplări nefericite. Gândește pozitiv și pregătește-te emoțional pentru momentul nașterii. „Dacă i s-a întâmplat ei, nu trebuie să mi se întâmple și mie” – este un exercițiu cu influență pozitivă. Elimini astfel prejudecățile legate de sarcini și instalezi echilibrul interior.

Plămânii colorați – exercițiu de respirație

Închide ochii și vizualizează cum aerul pe care îl inspiri, de un albastru fin, îți pătrunde până în vârful plămânilor. Inspiră lent și profund. Reține aerul pentru câteva secunde, după care expiră-l la fel de lent, de astă dată vizualizând aerul de culoarea perlei. Printr-o expirație corectă elimini stresul. Așa te relaxezi și capeți mai multă energie. Este unul dintre cele zece exerciții psihologice care fac minuni.

Discuția cu bebelușul

Vorbește cu bebelușul și încurajează-l că totul este bine, că afară este o lume minunată. Încurajându-l pe el, te încurajezi, de fapt, pe tine și te pregătești pentru momentul crucial.

Cântă

Elimină toate elementele negative cântând. Cântecul este un adevărat tonic fizic și psihic. Cântând antrenezi toți mușchii și te obligă să respiri abdominal. Respirația abdominală ajută la eliminarea tensiunii. Ba mai mult, induce stare de detașare. Astfel, te încarci cu energie și bună dispoziție.

Practică dansul oriental

Dansul din buric antrenează toți mușchii, în special pe cei pelvieni, dar mai mult decât atât, ameliorează concentrarea, elimină stresul, și induce starea de bine, pune corpul în armonie cu emoțiile. Dansul oriental îi conferă gravidei încredere în feminitatea ei, dă suplețe mușchilor și calmează durerile. Atenție, însă: este indicată aprobarea medicului ginecolog, deoarece nu toate mișcările dansului pot fi executate de femeile însărcinate!

Concentrează-te pe relaxare

Așează-te comod, dar cu spatele cât mai drept și relaxat – poziție în care să poți sta nemișcată timp de cinci minute. Urmărește-ți gândurile cum vin și cum trec revenind din nou la punctul fix. Acest exercițiu îți va permite să-ți concentrezi ideile în direcția dorită. Îndată ce gândurile negre dau năvală, vei ști să le gestionezi. Aceste exerciții psihologice te pregătesc pentru experiența prin care urmează să treci și te face să faci față durerii.

Alimentează-te corect

Se recomandă, totodată, ca hrana să fie cât mai pură, pentru că aceasta se reflectă nu doar la nivelul sănătății corporale, ci și la calitatea emoțiilor, gândurilor și trăirilor noastre.

Mai multe detalii vedeți în emisiunea „Bună Dimineața” de la postul public de televiziune. Aveți grijă de Dumneavoastră!
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam