Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
26 Mai 2014 | 16:07
Sfatul psihologului: Află când trebuie să meargă copiii la şcoală
Cum pot determina părinţii cu copii de vârsta preşcolară când micuţii lor sunt pregătiţi pentru şcoala primară? Psihologul Svetlana Gorea recomandă o analiză a comportamentului copilului înainte de a lua acest tip de decizii.
Unul din primele semnale că cel mic este gata de școală este apariția asiduității. Dacă micuțul este capabil să facă activități cum ar fi cititul, desenatul sau construcția jucăriilor mai mult de 20 de minute, atunci trebuie considerată înmatricularea acestuia.

De asemenea, Svetlana Gorea recomandă părinților să nu exagereze cu pregătirea micuților, deoarece aceștia se pot plictisi, iar mai târziu, ar putea apărea dezinteresul față de studii.

Dacă ești interesat de subiect, urmărește interviul din cadrul emisiunii „Bună dimineața”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam