Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
01 Decembrie 2017 | 14:50
Sfaturi pentru a evita durerile de articulaţii
Odată cu trecerea anilor, articulaţiile dau semne că cedează şi duc la apariţia durerilor ce se manifestă în special în timpul nopţii. Nu doar vârsta este de vină pentru degradarea articulaţiilor, ci şi greutatea în exces, exerciţiile fizice incorect executate, precum şi alte probleme de sănătate ce pot apărea inclusiv în tinereţe, relatează Moldova 1.
Durerile articulare se manifestă prin inflamarea unei articulaţii şi producerea senzaţiei de disconfort. Există numeroase afecţiuni ce se manifestă prin dureri articulare, însă cea mai frecventă este osteoartrita, întâlnită în rândul adulţilor cu vârsta peste 40 de ani.

Pe lângă greutatea excesivă şi diferite afecţiuni ce pot duce la deteriorarea articulaţiilor există şi câteva greşeli ce pot suprasolicita articulaţiile.  Modul de execuţie şi tipul exerciţiilor joacă un rol deosebit de important pentru că acestea fac  diferenţa între un antrenament reuşit şi unul riscant.  Cea mai des întâlnită greşeală constă în efectuarea exerciţiilor fără încălzire prealabilă. Nici intensitatea exerciţiilor nu trebuie să fie maximă, dar ai grijă şi ce tip de încălţăminte porţi.

Iată câteva măsuri de prevenire care să le puneţi în aplicare: să consumaţi cât mai multe alimente bogate în calciu, adăugaţi în regimul alimentar suplimente cu vitamina D, renunţaţi la fumat, limitaţi consumul de alcool şi cafea, îmbrăcaţi-vă adecvat mai ales în sezonul rece şi faceţi mişcare cel puţin de trei ori pe săptămână.  
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam