Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
08 Iulie 2015 | 18:14
Sfaturi să ne protejăm copiii de caniculă
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Portocaliu de caniculă pentru întreaga ţară. Temperaturile depăşesc 35 de grade Celsius. De multe ori suntem luaţi prin surprindere de vremea toridă şi din acest motiv trebuie să prevenim afecţiunile sănătăţii în loc să înlăturăm consecineţele.
Pentru a ne simți confortabil este nevoie să hidratăm organismul pe tot parcursul zilei, să excludem băuturile alcoolice, să păstrăm locuința aerisită și răcorită și, nu în ultimul rând, să excludem la maximum expunerea la soare.

Cum ne protejăm în această perioadă, ne spune invitatul Ion Șalaru, șef Centru Sănătatea Mediului, CNSP, în interviul realizat de „Bună dimineața!”
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam