Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
19 Iunie 2017 | 15:12
Slăbeşte sănătos la 40 de ani
După 40 de ani kilogramele se depun mult mai uşor şi slăbitul pare un chin fără rezultate. Cauzele sunt diferite – faci mai puţină mişcare, mănânci mai copios, nu respecţi regimul alimentar, în special, seara. Există câteva reguli, pe care ar trebui să le cunoaşteţi şi să le respectaţi pentru a putea ţine sub control greutatea corporală. Câteva recomandări de slăbire pentru persoanele trecute de vârsta de 40 de ani, urmăriţi în cadrul emisiunii „Bună Dimineaţa”, de la postul public de televiziune, Moldova 1.
Consumă cât mai multe fructe și legume
Aceste alimente sunt bogate în fibre care ajută la menținerea senzației de sațietate, deci nu-ți va fi foame la scurt timp după ce ai mâncat. Fructele proaspete precum merele sau fructele de pădure pot constitui gustări excelente între mese în locul chipsurilor sau dulciurilor cu un imens potențial caloric.

Nu sări peste micul dejun
Nutriționiștii recomandă tuturor persoanelor trecute de vârsta de 40 de ani să își înceapă ziua cu un mic dejun ce constă în cereale integrale, ovăz, fructe și proteine de calitate, cum sunt cele din ouă fierte, de exemplu. Astfel de alimente te feresc de tentația de a ciuguli până la masa de prânz, obicei care duce la acumularea kilogramelor în plus.

Ia cu tine „pachețelul sănătos”
Evită să îți recomanzi prânzul de la firmele de catering, pentru că, de regulă, acele produsele conțin multe grăsimi și alte ingrediente. În schimb, fă-ți acasă un pachet sănătos.

Mănâncă mai puțin seara
Dacă îți iei grosul caloriilor până la ora 15:00, vei mânca mai puțin seara și asta se traduce în kilograme pierdute mai ușor. Mai important decât când mănânci seara este, totuși, ce mănânci.

Ține un jurnal și gândește-te de două ori dacă ți-e foame
Pe măsură ce îmbătrânim avem tendința să fim sedentari și să mâncăm mai mult, iar asta nu poate duce decât la exces ponderal. Pentru a te menține sau pentru a pierde câteva kilograme, trebuie să fii conștient că numărul caloriilor trebuie redus, mișcarea fiind obligatorie. Nu mânca în fața calculatorului.

Evită sucurile
Poate părea o idee bună să bei un suc acidulat plin cu zahăr în mijlocul zilei, când nivelul de energie este la minimum, dar ar fi mai bine să reziști tentației și chiar să renunți la această idee. Răcoritoarele îți dau peste cap glicemia și cresc pofta de mâncare.
 
Renunță la băuturile alcoolice
Dacă până acum ai trăit în bula acelor care credeau că lichidele sunt lipsite de calorii, avem o veste proastă pentru tine – alcoolul îngrașă! Un pahar de bere sau de vin îți aduce nu mai puțin de 150 de calorii în organism, plus că vei fi tentat să și ronțăi ceva pe lângă acel pahar cu băutură – o catastrofă pentru siluetă.

Dacă mănânci sănătos, faci mișcare și dormi cât trebuie, dar kilogramele tot se încăpățânează să dispară, ia în considerare că ai putea avea probleme cu glanda tiroidă. Pentru mai multe detalii despre cum puteți scăpa de kilogramele în plus, dar și alte noutăți, accesați AICI. Aveți grijă de dumneavoastră!
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam