Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
17 Martie 2015 | 09:09
Târg al produselor de post organizat la Chişinău
Cel de-al doilea târg al produselor de post „Vegan Show” va avea loc duminică, 22 martie, la Chişinău. Agenda evenimentului include masterclass-uri cu degustări de bucate de post, pregătite de bucătari profesionişti, o tribună cu prezentări ale medicilor nutriţionişti.
Despre târgul produselor de post a vorbit nutriționista Tamara Șchiopu, în ediția de azi a emisiunii „Bună Dimineața” de la Moldova 1.

Sursa citată a îndemnat consumatorii să pledeze pentru produsele ecologice. „Avem o diversitate a produselor pe care le putem consuma în acest sezon. Postârnacul, varza neagră, legumele păstrate la depozit, nuci, migdalele, semințele și lăstarele verzi sunt doar câteva dintre produsele cu care trebuie să îmbogățim alimentația în perioada de post”, spune Tamara Șchiopu.

Evenimentul își propune promovarea nutriţiei sănătoase în perioada de post, a bucatelor tradiționale de post, precum şi a produselor alimentare autohtone.

De asemenea, pentru prima dată, în cadrul evenimentului, va fi lansat concursul național ”Polonicul de Aur”, cu scopul de a susține gastronomia artizanală. Prima ediție invită toate gospodinele să prezinte adjică de casă.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam