Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
14 Mai 2014 | 15:47
Tarhunul – un condiment-medicament
Originar din Asia centrală, tarhunul poate fi crescut şi în propria locuinţă. Folosit mai ales ca un înlocuitor al sării şi un condiment, tarhunul conţine numeroşi fitonutrienţi, minerale, iod şi vitamine care stimulează apetitul, scade nivelul de glucoză din sânge, alungă oboseala şi detoxifică organismul. Planta poate fi folosită pentru tratamentul anorexiei, al insomniei, al afecţiunilor stomacului, ficatului şi rinichilor.
Află mai multe detalii din materialul pregătit de echipa de la „Bună dimineața”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam