Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
20 Februarie 2018 | 08:00
Top cinci alimente care ţin depresia la distanţă
Deşi depresia este cauzată de mai mulţi factori, o alimentaţie corectă vă va ajuta să evitaţi stările de tristeţe. Pentru aceasta este suficient să întrebuinţaţi cinci alimente. Echipa emisiunii „Bună dimineaţa” vă prezintă topul celor cinci alimente care îşi ridică dispoziţia şi ţin la distanţă depresia.
Fulgii de ovăz la micul dejun sunt o adevarată pilula naturală de slăbit, dar te și binedispun. Bogați in magneziu, fulgii de ovaz luptă cu anxietatea și cu stările depresive.

Laptele de capră este bogat în calciu, compus care ne ajută să reducem anxietatea. Sunt suficiente două păhare de lapte pentru a acoperi necesarul zilnic de calciu.

Alimentele bogate în acid folic și aici ne referim la linte, cereale integrale, ficat, brocoli, avocado, care sunt esențiale în prevenirea depresiei, consumate cel puțin de două ori pe săptămână.

Peștele este bogat în acizi grași Omega-3, care, prin faptul că stabilizează tensiunea arterială și contribuie la scaderea nivelului trigliceridelor, au un rol important în tratarea stărilor depresive și a stresului. Se recomandă somonul, tonul, heringul, macroul.

Nucile sunt o excelenta sursă de acid alfa linolenic, ce face parte din clasa acizilor grași Omega-3. Conform unor studii, consumul zilnic a 2 grame de acid alfa linolenic ține la distanță depresia.

Consumul acestor alimente este benefic, mai ales atunci când riscăm să fim afectați de astenia de primăvara.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam