Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
23 Martie 2017 | 08:00
Tratamente naturale pentru întinerirea tenului
Fără a merge în fiecare zi la salonul de frumuseţe, îngrijirea tenului implică tratamente naturale regulate, dar şi o rutină zilnică cu efecte benefice pentru tenul tău pe termen lung. Care sunt metodele cu ajutorul cărora poţi să-ţi întinereşti tenul în cinci minute, care sunt cele mai bune măşti de faţă şi exfoliante naturale, dar şi eficiente, află din emisiunea „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune.
Gomajul este o metodă străveche de curățare a tenului moștenită de la egipteni, care înseamnă, de fapt, îndepărtarea impurităților și a celulelor moarte ale pielii. Această operațiune se poate face atât prin frecarea tenului cu mălai, cât și prin utilizarea unor creme cosmetice, destinate special acestui scop. Mai există și o altă metodă de gomaj care folosește zahărul. În cazul tenului mai sensibil, după ce am curățat tenul, urmează clătirea acestuia cu apă caldă din belșug.

Următoarea etapă de îngrijire a pielii este hidratarea. Adeptele produselor naturiste pot opta pentru o mască formată dintr-o linguriță de miere și una de iaurt. Acest amestec trebuie menținut pe piele timp de zece minute, apoi se curăță fața cu un tampon de vată înmuiat în apă caldă.

Zona ochilor este foarte sensibilă, de aceea trebuie să beneficieze de o atenție specială. Și pentru că vremea rece poate accentua ridurile, uleiul de ricin, alături de cel de nuci sau de migdale, este foarte eficient în combaterea acestora, dar și în menținerea unei epiderme perfecte.

Masca de morcov este o vedetă în cosmetică pe vreme rea. Dacă folosim morcovul pentru mască, atunci procedăm astfel – amestecăm două lingurițe de morcov ras cu o linguriță de smântână în cazul tenurilor mai sensibile. Mierea este un protector de nădejde pentru refacerea pielii, pentru protejarea acesteia de vânt și frig. Prin urmare, o adăugăm la prepararea măștii.

Vă mai propunem câteva rețete pentru măști rapide din pereuri de fructe. Masca din mere se prepară prin fierberea miezului de măr în lapte. După ce piureul s-a mai răcit, adăugăm un gălbenuș și trei picături de suc de lămâie și o linguriță de lămâie. Tot aici se pisează bine o bucățică de banană. Dacă pielea noastră este biciuită din vânt și de ploaie, atunci vom completa masca cu trei lingurițe de lapte, o linguriță de ulei de măsline, sau una de susan și o linguriță de miere de albine.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam