Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
07 Aprilie 2017 | 08:00
Tratamente naturiste pentru cefalee
Durerile de cap se numără printre cele mai frecvente suferinţe, deşi rareori au o cauză gravă. De cele mai multe ori acestea sunt cauzate de suprasolicitare sau oboseală, dar pot fi declanşate, în acelaşi timp, şi de o simplă schimbare a vremii. Şi pentru că fiecare dintre noi am avut cel puţin o dată dureri de cap, vă invităm să ne întoarcem la natură, la sfaturile celor mai în vârstă şi să învăţăm din emisiunea „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune alte metode de „salvare” de la durerile de cap.
Beți un pahar de apă fierbinte
Migrenele și durerile de cap trec definitiv sau se micșorează uneori dacă beți un pahar de apă fierbinte apoi vă culcați și stați liniștită măcar zece minute.

Mâncați doi căței de usturoi
Dacă nu urmează să ieșiți din casă,  puteți mânca doi căței de usturoi, evident nu pe stomacul gol.

Beți suc de cartofi
Dacă durerea persistă un timp mai îndelungat, beți suc de cartofi proaspăt de făcut cu o jumătate de oră înainte de masă, câte două linguri timp de trei-patru săptămâni.

Beți ceai din pătlagină
O lingură de pătlagină uscată se opărește cu apă fiartă timp de 10-15 minute. Ceaiul se bea încet, câte o jumătate de ceșcuță de două ori pe zi.

Aplicați pe tâmple rondele de lămâie
Coaja proaspătă de lămâie, cu un strat subțire de miez, o aplicăm pe tâmple timp de o oră. Ca să vă fie comod să vă ocupați de treburile casnice, felioarele se leagă cu un fular.

Beți infuzie de cimbru
La dereglarea activității sistemului nervos, trebuie urmată o cură de tratament cu infuzie de cimbru. Folosim 50 de grame de plantă uscată la jumătate de litru de apă fierbinte, după care o lăsăm în termos timp de 40 de minute. Infuzia se strecoară, se împarte în trei părți egale și se bea în timpul zilei.

Beți ceai de muşeţel şi mentă
De asemenea este indicat să bei cel puțin o cană de ceai cu muşeţel şi mentă, care nu doar te va scăpa de durerea de cap, ci îţi va da şi tonusul şi relaxarea de care ai nevoie.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam