Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
25 Septembrie 2015 | 22:00
Un japonez a depăşit recordul de viteză la 105 ani
Un bărbat în vârstă de 105 ani a depăşit recordul de viteză la alergare la categoria sa de vârstă. Hidekichi Miyazaki a străbătut distanţă de 100 de metri în doar 42,22 de secunde. Performanţa bătrânului, care cu o zi înainte de competiţie îşi sărbătorise ziua de naştere, a fost consemnată în Cartea Recordurilor.
În ciuda performanţei sale, Hidekichi Miyazaki nu este atlet profesionist. Bărbatul a început să alerge abia la vârsta de 90 de ani, iar de atunci se antrenează zilnic și spune că din acest motiv are o sănătate de fier.

După competiție longevivul din Ţara Soarelui Răsare s-a arătat uşor dezamăgit. „Nu sunt mulţumit de timpul pe care l-am scos. Am început să plâng în timpul cursei, pentru că mă mişcam prea încet. Poate că am început să îmbătrânesc. Sunt încă un începător. Va trebui să mă antrenez. Cred că pot alerga mai tare”, a mărturisit Hidekichi Miyazaki.

„Recunosc, sunt mândru de sănătatea mea. Doctorii m-au consultat în urmă cu câteva zile şi mi-au spus că sunt sănătos. Poate că nu sunt cel mai inteligent om, dar din punct de vedere fizic sunt perfect. Nu am avut niciodată probleme de sănătate. Medicii sunt uimiţi de mine. Pot, cu siguranţă, să mai alerg încă trei ani de acum înainte”, a explicat el în final.
 
Postat de: Violeta Gorun
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam