Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
19 Aprilie 2017 | 15:11
Urzica, plantă terapeutică cu proprietăţi benefice pentru sănătate
Urzicile sunt considerate un dar al primăverii la care poate avea oricine acces iar după o iarnă cu alimentaţie monotonă, urzicile au rolul de-a revitaliza organismul. Mai multe despre beneficiile urzicilor şi modul de preparare şi consum a acestor plante aflaţi la emisiunea „Bună Dimineaţa” din acest sfârşit de săptămână
O adevărată fântână de leac, urzica vie este și regina verdețurilor de primăvară, revigorantă, tonică și pișcătoare, ea este un mineralizant de excepție. Se găsește pretutindeni, în grădini, la liziera pădurilor, prin fânețe, pe pajiști dar preferă și locurile umede și umbroase. Aceste plante conțin substanțe benefice sănătății precum vitamina A,B,C și K, minerale, proteine, glucide, ulei volatil, substanțe grase, amine, steroli ș.a.
Urzicile pot fi consumate sub formă de supă, ciorbă, sosuri, ceai. Pe lângă conținutul natural de nutrienți, mai multe studii arată că urzica vie are și alte proprietăți benefice pentru sănătate: scade stresul oxidativ, tratează afecțiunile alergice, ameliorează durerea, luptă împotriva infecțiilor, absoarbe inflamația, scade nivelul zahărului în sânge, presiunea arterială și colesterolul.
De asemenea urzica este un tonic general, vitaminizează în mod natural organismul dar poate produce și reacții adverse, mai ales dacă interacționează cu alte medicamente și tratamente naturiste.
 
Postat de: Reporter Stagiar
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam