Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
24 Ianuarie 2014 | 17:02
Varza prelungeşte tinereţea
Una dintre cele mai cunoscute legume – varza, este şi un medicament natural extrem de bun. Conţinutul său de vitamine A, E, B1, B2, B3, B5, B9, mangan, cupru şi fier protejează organismul de anemie, ulcer şi celule cancerigene.
Doar 300 de grame de varză consumate zilnic pot preveni apariția tumorilor maligne. Pe lângă asta, varza are efect antiseptic, antianemic și cicatrizant, prelungește tinerețea, curăță tenul și combate celulita. Dar atenție, excesul de varză poate stopa procesul de absorbție a iodului în organism. Află mai multe din materialul video pregătit de echipa „Bună dimineața”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam