Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
02 Februarie 2018 | 08:00
Zahărul – inamicul dulce al sănătăţii
Chiar dacă celulele noastre au nevoie de zahăr sub formă de glucoză pentru a supravieţui, consumarea lui în cantităţi mari creşte riscul unor afecţiuni precum cele dentare, obezitatea şi diabetul de tip 2. Echipa de la „Bună dimineaţa” a aflat care este cantitatea necesară de zahăr consumată zilnic, pentru a nu dăuna sănătăţii.
În urma unor cercetări, s-a dovedit că zahărul adăugat în alimente reprezintă doar niște calorii goale, care duc la kg în plus și diminuiază sănătatea inimii. Adaosul de zahăr nu are nici un beneficiu nutritiv, ci doar contribuie la dezvoltarea problemelor dentare, obezitatății sau diabetului.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat un nou ghid de recomandări, cu privire la consumul de zahăr, în care se spune că adulții și copii trebuie să scadă consumul de zahăr pînă la mai puțin de 10% din totalul de surse de energie.  

Agenția Națională a Sănătății a atras atenția asupra consumului crescut de zahăr, deoarece există numeroase studii că zahărul ce se conține în unele produse se reflectă direct asupra sănătății. Băuturile carbogazoase conțin o cantitate impunătoare de zahăr, deaceea au o legătură directă cu bolile de inimă.

Chiar dacă ne place dulcele, fiecare dintre noi trebuie să reacţioneze la dovezile medicale, care indică efectele dăunătoare ale zahărului. 
Postat de: Reporter Stagiar
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam