Loading
ro ru en
TRM
Televiziune
Loading

TV Moldova 1

Serviciul public naţional de televiziune din Republica Moldova, TV Moldova 1, este o subdiviziune a IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, având ca misiune producerea şi/sau difuzarea pe întreg teritoriu al RM şi în afara ei a  programelor de ştiri, dezbateri, emisiuni educativ-cognitive şi de divertisment.

TV Moldova 1 este un post generalist, care produce emisiuni de interes public larg, pentru toate categoriile de populaţie, având programe în limba română, rusă şi emisiuni speciale în limbile minorităţilor naţionale de pe teritoriul ţării - ucraineană, găgăuză, bulgară, idiş, rommi.
 
POLITICI EDITORIALE

TV Moldova 1 îşi elaborează şi implementează politicile editoriale în mod independent, fără ingerinţe din afară, respectând şi promovând principiile şi valorile jurnalismului modern. Serviciile de programe ale TV Moldova 1 realizează în studiourile proprii produse vizuale de diferit format pentru valorificare şi pentru schimb cu instituţii similare de peste hotare.
 
În politica sa editorială TV Moldova 1 tinde să diversifice în permanenţă conţinuturile şi forma emisiunilor prin achiziţionarea de la producătorii independenţi autohtoni până la 20 la sută din oferta de programe.
 
TV Moldova 1 are cel mai mare volum de ştiri şi programe de actualităţi din spaţiul  audiovizual autohton, inclusiv ştiri în limba rusă. De la 15 decembrie 2011 serviciile televizuale sunt utilizate şi pe platforma multimedia a Companiei „Teleradio-Moldova”.
 
TV Moldova 1 are un volum semnificativ de ştiri, emisiuni şi transmisiuni în direct de la cele mai importante evenimente sportive din ţară şi de peste hotare. Televiziunea publică produce emisiuni pentru copii şi tineret, talk-show-uri social-politice şi culturale, programe economice, culturale, religioase, de divertisment. TV Moldova 1 difuzează documentare, seriale şi filme artistice în limba română şi/sau în alte limbi cu titrare în limba de stat a ţării.
 
TV Moldova 1 realizează duplexuri cu studiouri de televiziune de peste hotare, pregăteşte  sistematic pentru UERT/EBU un flux de ştiri despre evenimentele din Republica Moldova.
 
TV Moldova 1 organizează şi/sau difuzează concerte, festivaluri, concursuri şi spectacole cu public, jocuri de inteligenţă, produce şi/sau difuzează  creaţii culturale din patrimoniul naţional, european şi internaţional, desfăşoară campanii sociale şi de mediatizare a proiectelor sociale.
 
CAMPANII

Televiziunea Publică organizează şi desfăşoară mai multe campanii sociale de rezonanţă, cum ar fi telemaratoanele „Eşti cât dăruieşti”, dedicate restabilirii complexelor monastice Căpriana şi Curchi, ajutorării sinistraţilor din satele inundate din lunca Prutului, şi pentru colectarea mijloacelor băneşti pentru casele de copii de tip familial „Vreau să am o familie. Familie – pentru copii, noi – pentru familie!”
 
AUDIENŢA TV

Studiul audienţei la Televiziune este efectuat zilnic şi reflectă schimbările în grila de emisie, calitatea ofertei de program, actualitatea temei, rating-ul emisiunilor postului de televiziune public faţă de alte canale locale şi străine. Datele de audienţă au permis administraţiei Companiei să ajusteze grilele de programe la necesităţile informaţionale ale telespectatorilor.


EXCLUSIVITATE

TV Moldova 1 deţine exclusivitate în transmiterea pe teritoriul Republicii Moldova, datorită calităţii de membru al Uniunii Eropene de Radioteleviziune, a evenimentelor muzicale, sportive, politice majore. Republica Moldova a debutat la Eurovision în 2005 şi la Eurovision Junior în 2010. În anul 2012, TV Moldova 1 a deţinut dreptul de exclusivitate în difuzarea Campionatului European de Fotbal şi a Jocurilor Olimpice de vară.


©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam