Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
12 Februarie 2018 | 15:53
Aflată între Munţii Anzi şi Oceanul Pacific, Chile este adesea numită cea mai lungă ţară din lume. Printre atracţiile turistice de top din această ţară se numără cel mai arid deşert din lume, peisajul spectaculos al gheţarilor şi fiordurilor şi numeroşii vulcani care alcătuiesc inelul de foc al Pacificului. Jurnaliştii emisiunii „Bună dimineaţa” ne îndeamnă să explorăm frumoasa ţară de la capătul lumii.
29 Ianuarie 2018 | 14:01
Moldovenii, pe locul întâi într-un clasament al cetăţenilor străini ce vizitează cel mai des Ucraina
Cetăţenii străini care au vizitat cel mai des Ucraina în cursul anului 2017 au fost din Republica Moldova (4,5 milioane), din Belarus (2,7 milioane) şi din Rusia (1,5 milioane) - se arată într-un clasament realizat de Serviciul de Frontieră de la Kiev, citat de Radio România Actualităţi.
23 Ianuarie 2018 | 14:19
Traseul Transfăgărăşan – unul dintre cele mai frumoase din România
Oferă imagini spectaculoase şi este, pe bună dreptate, numit „cel mai frumos drum din lume”. Numărul mare de serpentine provoacă senzaţii de neuitat pentru oricine traversează acest traseu. Transfăgărăşanul a fost construit între anii 1969-1974, atingând altitudinea maximă de 2042 de metri.
03 Decembrie 2017 | 10:00
Top 10 cele mai frumoase oraşe din România
În Romania sunt multe locuri minunate şi oraşe care merită vizitate şi apreciate. Vedeţi mai jos un top 10 cele mai frumoase oraşe din această ţară.
29 Noiembrie 2017 | 13:35
Tot mai mulţi oameni apelează la agenţiile de turism
Activitatea turistică a agenţiilor de turism şi operatorilor de turism din Republica Moldova este în creştere. În primele nouă luni ale acestui an aproximativ 240 de mii de oameni au recurs la servicii turistice - cu 21% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, relatează Moldova 1.
28 Noiembrie 2017 | 19:50
A fost lansată prima aplicaţie mobilă care promovează destinaţiile de turism vinicol din Moldova
La un click distanţă. Mai multe vinării şi vinuri din ţara noastră au fost incluse în aplicaţia mobilă „Moldova Wine Route”. Astfel, autorităţile îşi propun să promoveze turismul vitivinicol şi să atragă cât mai mulţi vizitatori, relatează Mesager.
24 Noiembrie 2017 | 14:51
Tot mai mult turişti aleg să viziteze Republica Moldova
Activitatea turistică a agenţiilor de turism şi turoperatorilor din Republica Moldova manifestă o dinamică ascendentă. Doar în perioada ianuarie-septembrie 2017 acestea au acordat servicii turistice la 239,3 mii de turişti şi excursionişti, cu 21,2% mai mult decât în perioada corespunzătoare din anul 2016. Majorarea numărului de turişti şi excursionişti a fost condiţionată de creşterea numărului de participanţi la turismul emiţător şi turismul receptor. Totodată s-a redus numărul de participanţi la turismul intern.
16 Noiembrie 2017 | 09:24
Numărul de turişti cazaţi în structurile de cazare din Moldova este în creştere
În perioada ianuarie-septembrie 2017, structurile de primire turistică colective cu funcţiuni de cazare au fost frecventate de 269 de mii de turişti, din care peste 106 mii de turişti străini, ceea ce reprezintă 39,6% din total şi peste 162 de mii de turişti moldoveni - 60,4%, informează Agenţia Turismului a Republicii Moldova.
09 Noiembrie 2017 | 12:23
Un Centru de Informare Turistică, inaugurat la Chişinău
La Chişinău a fost deschis astăzi primul Centru de Informare Turistică. Centrul se află în incinta Primăriei municipiului Chişinău, iar turiştii care vor veni în Republica Moldova vor putea afla care sunt ofertele turistice ale ţării, relatează Radio Moldova Actualităţi.
08 Noiembrie 2017 | 09:20
Noua Zeelandă - ţara vârfurilor de munte înzăpezite şi a plajelor interminabile
Noua Zeelandă este ţara vârfurilor de munte înzăpezite, a plajelor interminabile şi a coastelor stâncoase, a pajiştilor verzi ca smaraldul şi a fiordurilor sălbatice, fiind un colţ de rai pentru cei care caută linişte şi relaxare. Munţi, plaje, păduri tropicale luxuriante, gheţari, fiorduri şi vulcani activi – toate se găsesc într-un singur loc: Noua Zeelandă, una din cele mai apreciate destinaţii turistice din lume.
22 Octombrie 2017 | 14:24
Wroclaw, oraşul polonez renăscut din propria cenuşă
A reuşit să renască din propria cenuşă ca pasărea Phoenix, iar astăzi este considerat centrul artei poloneze. Fiecare părticică a oraşului Wroclaw din Polonia ascunde o poveste care aşteaptă să fie descoperită. Construit în Evul Mediu pe 12 insule, capitala Sileziei Inferioare mai este numit oraşul pădurilor, al parcurilor, dar şi al piticilor, al căror număr nu este cunoscut cu exactitate. Anual, metropola este vizitată de aproape patru milioane de turişti. Mai multe detalii aflaţi în reportajul realizat de Moldova 1.
27 Septembrie 2017 | 18:00
Moldova devine o destinaţie turistică atractivă
Republica Moldova a reuşit să evolueze de la cea mai neexplorată ţară din Europa, la o destinaţie interesantă, iar în aceste două decenii a construit un brand turistic original, prin care a obţinut o binemeritată vizibilitate internaţională. Concluzia a fost făcută în cadrul emisiunii ,,Spaţiul Public” de la Radio Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
16 Septembrie 2017 | 20:37
Mai mulţi moldoveni au aşteptat sfârşitul verii pentru a pleca la mare
Mai mulţi moldoveni au aşteptat sfârşitul sezonului estival pentru a pleca la mare. Astfel, în ultima săptămână, oamenii au deschis tot mai des uşile agenţiilor de turism pentru a prinde ofertele atractive de sfârşit de sezon. Acestea se vând în această perioadă şi cu reduceri de până la 35 la sută, relatează Mesager.
25 August 2017 | 15:41
Moldova - pe locul 5 în lume cu cea mai rapidă creştere a numărului de călători
Potrivit estimărilor Organizaţiei Mondiale a Turismului pentru 2016, Republica Moldova s-a clasat pe locul cinci în lume cu cea mai rapidă creştere a numărului de călători în scop turistic - 28,6%, informează Agenţia Turismului.
19 August 2017 | 16:40
Numărul moldovenilor care merg la odihnă în străinătate a crescut
Cu aproape o treime a crescut numărul moldovenilor care în prima jumătate a acestui an au mers la odihnă în străinătate. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în ianuarie-iunie 2017, peste 85 de mii de oameni au apelat la serviciile agenţiilor de turism, dintre care în jur de 83 de mii au mers peste hotare în scopuri de odihnă şi agrement. Creşterea este cu aproape 32 la sută faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la diez.md.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam