Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
19 Aprilie 2018 | 11:35
Deşi comunităţile urbane par a fi o invenţie a societăţii moderne, pe globul pământesc există oraşe mai vechi decât şi-ar fi imaginat cineva, a căror istorie datează de mai mulţi ani chiar şi decât ţara ce le găzduieşte, în prezent. Întemeiate de primii lor locuitori antici, în cele mai înfloritoare locuri ale planetei, câteva dintre ele au supravieţuit până în ziua de azi. Aceste oraşe prezintă nu doar locuri cu o istorie îndelungată, dar şi frumoase destinaţii pentru vacanţe de neuitat.
21 Martie 2018 | 09:35
Descoperă Parisul - oraşul luminilor, istoriei şi al romantismului
Despre Paris s-au făcut sute de filme, s-au scris mii de cărţi şi toate au avut aceeaşi concluzie – este cel mai frumos oraş din Europa şi este oraşul îndrăgostiţilor. Jurnaliştii emisiunii „Bună dimineaţa” vă îndeamnă să exploraţi frumosul oraş, ideal pentru a petrece luna de miere, o vacanţă în doi sau pur şi simplu un concediu alături de cei dragi.
13 Martie 2018 | 13:35
Destinaţia perfectă pentru o vacanţă de neuitat
Te-ai plictisit de vacanţele obişnuite şi îţi doreşti să vizitezi câteva locuri desprinse din tipare? Atunci cu siguranţă eşti curios să vizitezi unele dintre cele mai ciudate oraşe din lume. Care sunt aceste oraşe neobişnuite şi ce le face atât de speciale a aflat echipa emisiunii „Bună Dimineaţa!”.
08 Martie 2018 | 11:56
Oferta turistică a Moldovei, prezentată la o expoziţie din Berlin
Oferta turistică a Republicii Moldova este prezentată la cea mai prestigioasă expoziţie de turism din lume „ITB 2018, ce se desfăşoară la Berlin (Germania). Vizitatorii standului de ţară sunt îndemnaţi să se aventureze într-o călătorie virtuală prin Moldova, pentru a descoperi cele mai mari galerii subterane din lume, cea mai mare colecţie de vinuri sau pur şi simplu să savureze un workshop culinar la o vinărie.
24 Februarie 2018 | 10:00
Moldova a ajuns în top zece destinaţii recomandate în 2018
Republica Moldova a ajuns în top zece destinaţii recomandate în 2018 de către revistele de specialitate National Geographic, Lonely Planet şi New York Post, în cadrul Târgului de Turism din România, ce se desfăşoară până pe 25 februarie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
12 Februarie 2018 | 15:53
Chile – destinaţie pentru o vacanţă la capătul lumii
Aflată între Munţii Anzi şi Oceanul Pacific, Chile este adesea numită cea mai lungă ţară din lume. Printre atracţiile turistice de top din această ţară se numără cel mai arid deşert din lume, peisajul spectaculos al gheţarilor şi fiordurilor şi numeroşii vulcani care alcătuiesc inelul de foc al Pacificului. Jurnaliştii emisiunii „Bună dimineaţa” ne îndeamnă să explorăm frumoasa ţară de la capătul lumii.
29 Ianuarie 2018 | 14:01
Moldovenii, pe locul întâi într-un clasament al cetăţenilor străini ce vizitează cel mai des Ucraina
Cetăţenii străini care au vizitat cel mai des Ucraina în cursul anului 2017 au fost din Republica Moldova (4,5 milioane), din Belarus (2,7 milioane) şi din Rusia (1,5 milioane) - se arată într-un clasament realizat de Serviciul de Frontieră de la Kiev, citat de Radio România Actualităţi.
23 Ianuarie 2018 | 14:19
Traseul Transfăgărăşan – unul dintre cele mai frumoase din România
Oferă imagini spectaculoase şi este, pe bună dreptate, numit „cel mai frumos drum din lume”. Numărul mare de serpentine provoacă senzaţii de neuitat pentru oricine traversează acest traseu. Transfăgărăşanul a fost construit între anii 1969-1974, atingând altitudinea maximă de 2042 de metri.
03 Decembrie 2017 | 10:00
Top 10 cele mai frumoase oraşe din România
În Romania sunt multe locuri minunate şi oraşe care merită vizitate şi apreciate. Vedeţi mai jos un top 10 cele mai frumoase oraşe din această ţară.
29 Noiembrie 2017 | 13:35
Tot mai mulţi oameni apelează la agenţiile de turism
Activitatea turistică a agenţiilor de turism şi operatorilor de turism din Republica Moldova este în creştere. În primele nouă luni ale acestui an aproximativ 240 de mii de oameni au recurs la servicii turistice - cu 21% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, relatează Moldova 1.
28 Noiembrie 2017 | 19:50
A fost lansată prima aplicaţie mobilă care promovează destinaţiile de turism vinicol din Moldova
La un click distanţă. Mai multe vinării şi vinuri din ţara noastră au fost incluse în aplicaţia mobilă „Moldova Wine Route”. Astfel, autorităţile îşi propun să promoveze turismul vitivinicol şi să atragă cât mai mulţi vizitatori, relatează Mesager.
24 Noiembrie 2017 | 14:51
Tot mai mult turişti aleg să viziteze Republica Moldova
Activitatea turistică a agenţiilor de turism şi turoperatorilor din Republica Moldova manifestă o dinamică ascendentă. Doar în perioada ianuarie-septembrie 2017 acestea au acordat servicii turistice la 239,3 mii de turişti şi excursionişti, cu 21,2% mai mult decât în perioada corespunzătoare din anul 2016. Majorarea numărului de turişti şi excursionişti a fost condiţionată de creşterea numărului de participanţi la turismul emiţător şi turismul receptor. Totodată s-a redus numărul de participanţi la turismul intern.
16 Noiembrie 2017 | 09:24
Numărul de turişti cazaţi în structurile de cazare din Moldova este în creştere
În perioada ianuarie-septembrie 2017, structurile de primire turistică colective cu funcţiuni de cazare au fost frecventate de 269 de mii de turişti, din care peste 106 mii de turişti străini, ceea ce reprezintă 39,6% din total şi peste 162 de mii de turişti moldoveni - 60,4%, informează Agenţia Turismului a Republicii Moldova.
09 Noiembrie 2017 | 12:23
Un Centru de Informare Turistică, inaugurat la Chişinău
La Chişinău a fost deschis astăzi primul Centru de Informare Turistică. Centrul se află în incinta Primăriei municipiului Chişinău, iar turiştii care vor veni în Republica Moldova vor putea afla care sunt ofertele turistice ale ţării, relatează Radio Moldova Actualităţi.
08 Noiembrie 2017 | 09:20
Noua Zeelandă - ţara vârfurilor de munte înzăpezite şi a plajelor interminabile
Noua Zeelandă este ţara vârfurilor de munte înzăpezite, a plajelor interminabile şi a coastelor stâncoase, a pajiştilor verzi ca smaraldul şi a fiordurilor sălbatice, fiind un colţ de rai pentru cei care caută linişte şi relaxare. Munţi, plaje, păduri tropicale luxuriante, gheţari, fiorduri şi vulcani activi – toate se găsesc într-un singur loc: Noua Zeelandă, una din cele mai apreciate destinaţii turistice din lume.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam