Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
14 Noiembrie 2018 | 20:33
Drumeţii prin Codrii Moldovei, în perioada rece a anului - un proiect destinat iubitorilor de mişcare în aer liber. În scurt timp aceştia vor avea posibilitatea să facă plimbări pe distanţe de 8 km, până la Izvorul lui Ştefan cel mare, sau de 16 km, până la mănăstirea Căpriana. Voluntarii vor fi însoţiţi de medici şi un ghid profesionist, care le va povesti istorii şi curiozităţi despre meleagurile Moldovei, relatează Moldova 1.
07 Noiembrie 2018 | 10:54
UTA Găgăuzia devine mai atractivă pentru turişti
Primul complex turistic în stil găgăuz din Republica Moldova a fost inaugurat în satul Congaz (Comrat). Pe lângă cele patru case tradiţionale ţărăneşti, cu pereţi de lut şi acoperiş din stuf, complexul etno-turistic „Gagauz Sofrasi” mai dispune de un muzeu, o cramă, un restaurant cu terasă în stil naţional, un mini-hotel, precum şi o sală de festivităţi.
31 Octombrie 2018 | 10:01
Şase trasee turistice au fost create în Rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi
Şase trasee turistice, cu o lungime de la patru la 23 de km, care cuprind patru localităţi din zona Rezervaţiei cultural-naturale Orheiul Vechi, au fost create pentru turiştii pedeştri şi ciclişti. Traseele oferă posibilitatea observării a peste 100 de specii de păsări. Trei dintre trasee se află în defileul râului Răut, unul în lunca râului şi două în păduri, transmite IPN.
01 Octombrie 2018 | 18:06
O nou traseu turistic - „La Chişcăreni – ACASĂ”
Comuna Chişcăreni din Sângerei a devenit o nouă atracţie turistică în Moldova. Aici a fost lansat traseul „La Chişcăreni – ACASĂ” care descoperă istoria şi locurile frumoase ale localităţii. Principalele puncte de atracţie sunt monumentele istorice din perioada boierului Nicolae Casso, un centru de artizanat şi patru agro-pensiuni, relatează Mesager.
01 Septembrie 2018 | 20:21
Start reducerilor şi ofertelor fierbinţi la mare
Începând din septembrie, companiile turistice se întrec în oferte turistice pentru moldoveni. Asta, în condiţiile în care sezonul estival s-a încheiat, iar hotelierii reduc preţurile chiar şi cu 50 la sută. Cei care doresc să se odihnească la preţuri avantajoase iau cu asalt, zilele acestea, firmele turistice, în speranţa că vor prinde cele mai bune preţuri, relatează Mesager.
02 August 2018 | 17:07
Cappadocia, o regiune fascinantă a Turciei
Dacă aţi auzit despre Cappadocia, înseamnă că în minte vi s-au ilustrat faimoasele baloane cu aer cald, ce împânzesc cerul şi oferă o privelişte de nedescris. Dacă încă nu v-aţi ales destinaţia de vacanţă pentru această vară, vă oferim câteva motive în favoarea regiunii Cappadocia, din inima Turciei.
16 Iulie 2018 | 12:50
Cel mai curat lac din lume se află în Noua Zeelandă (VIDEO)
Un peisaj superb cu o natură neatinsă de om pe o insulă din Noua Zeelandă captează atenţia călătorilor. Cu păduri relicte, stânci şi cascade uimitoare, acolo, în mijlocul munţilor se află lacul cu cea mai curată apă din lume – Lacul Albastru.
12 Iunie 2018 | 17:12
Filipine – destinaţie minune a Asiei de Sud
Se află în Pacific şi, cu cele 7107 insule, este al doilea cel mai mare arhipelag din lume. Cu plaje de nisip alb, roz şi negru, resorturi de relaxare luxoase sau sate pitoreşti, cu o natură şi o cultură uimitoare, Filipine se recomandă ca ţara oamenilor mereu zâmbitori şi noua destinaţie minune a Asiei de Sud. Dar totuşi, de ce am călători nouă mii de kilometri pentru o vacanţă într-o insulă filipineză? Iată câteva motive:
08 Iunie 2018 | 16:50
Sassi di Matera – un orăşel în care oamenii trăiesc în peşteri de peste 9000 ani
Sassi di Matera este un orăşel magnific din sudul Italiei, regiunea Basilicata. Este o localitate renumită pentru casele construite în stâncă, denumite „sassi” şi e o destinaţie perfectă pentru vacanţa de vară.
28 Mai 2018 | 15:04
Lefkada – un paradis în inima Mării Ionice
Se apropie sezonul vacanţelor şi dacă nu aţi ales o destinaţie, deocamdată, vă recomandăm insula Lefkada, care este considerată Caraibele Greciei. Lefkada este un colţ de rai din inima mării Ionice şi atrage, anual, milioane de turişti, dornici să se bucure de plajele şi obiectivele oferite.
11 Mai 2018 | 18:26
Tot mai mulţi străini aleg să viziteze ţara noastră
Tot mai mulţi străini aleg să viziteze ţara noastră. Potrivit datelor statistice, în primele trei luni ale anului, numărul traversărilor la frontieră a ajuns la cifra de 788 de mii, cu 12 la sută mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19 Aprilie 2018 | 11:35
Top oraşe antice – destinaţii pentru vacanţe de neuitat
Deşi comunităţile urbane par a fi o invenţie a societăţii moderne, pe globul pământesc există oraşe mai vechi decât şi-ar fi imaginat cineva, a căror istorie datează de mai mulţi ani chiar şi decât ţara ce le găzduieşte, în prezent. Întemeiate de primii lor locuitori antici, în cele mai înfloritoare locuri ale planetei, câteva dintre ele au supravieţuit până în ziua de azi. Aceste oraşe prezintă nu doar locuri cu o istorie îndelungată, dar şi frumoase destinaţii pentru vacanţe de neuitat.
21 Martie 2018 | 09:35
Descoperă Parisul - oraşul luminilor, istoriei şi al romantismului
Despre Paris s-au făcut sute de filme, s-au scris mii de cărţi şi toate au avut aceeaşi concluzie – este cel mai frumos oraş din Europa şi este oraşul îndrăgostiţilor. Jurnaliştii emisiunii „Bună dimineaţa” vă îndeamnă să exploraţi frumosul oraş, ideal pentru a petrece luna de miere, o vacanţă în doi sau pur şi simplu un concediu alături de cei dragi.
13 Martie 2018 | 13:35
Destinaţia perfectă pentru o vacanţă de neuitat
Te-ai plictisit de vacanţele obişnuite şi îţi doreşti să vizitezi câteva locuri desprinse din tipare? Atunci cu siguranţă eşti curios să vizitezi unele dintre cele mai ciudate oraşe din lume. Care sunt aceste oraşe neobişnuite şi ce le face atât de speciale a aflat echipa emisiunii „Bună Dimineaţa!”.
08 Martie 2018 | 11:56
Oferta turistică a Moldovei, prezentată la o expoziţie din Berlin
Oferta turistică a Republicii Moldova este prezentată la cea mai prestigioasă expoziţie de turism din lume „ITB 2018, ce se desfăşoară la Berlin (Germania). Vizitatorii standului de ţară sunt îndemnaţi să se aventureze într-o călătorie virtuală prin Moldova, pentru a descoperi cele mai mari galerii subterane din lume, cea mai mare colecţie de vinuri sau pur şi simplu să savureze un workshop culinar la o vinărie.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam