Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
16 Noiembrie 2017 | 09:24
În perioada ianuarie-septembrie 2017, structurile de primire turistică colective cu funcţiuni de cazare au fost frecventate de 269 de mii de turişti, din care peste 106 mii de turişti străini, ceea ce reprezintă 39,6% din total şi peste 162 de mii de turişti moldoveni - 60,4%, informează Agenţia Turismului a Republicii Moldova.
09 Noiembrie 2017 | 12:23
Un Centru de Informare Turistică, inaugurat la Chişinău
La Chişinău a fost deschis astăzi primul Centru de Informare Turistică. Centrul se află în incinta Primăriei municipiului Chişinău, iar turiştii care vor veni în Republica Moldova vor putea afla care sunt ofertele turistice ale ţării, relatează Radio Moldova Actualităţi.
08 Noiembrie 2017 | 09:20
Noua Zeelandă - ţara vârfurilor de munte înzăpezite şi a plajelor interminabile
Noua Zeelandă este ţara vârfurilor de munte înzăpezite, a plajelor interminabile şi a coastelor stâncoase, a pajiştilor verzi ca smaraldul şi a fiordurilor sălbatice, fiind un colţ de rai pentru cei care caută linişte şi relaxare. Munţi, plaje, păduri tropicale luxuriante, gheţari, fiorduri şi vulcani activi – toate se găsesc într-un singur loc: Noua Zeelandă, una din cele mai apreciate destinaţii turistice din lume.
22 Octombrie 2017 | 14:24
Wroclaw, oraşul polonez renăscut din propria cenuşă
A reuşit să renască din propria cenuşă ca pasărea Phoenix, iar astăzi este considerat centrul artei poloneze. Fiecare părticică a oraşului Wroclaw din Polonia ascunde o poveste care aşteaptă să fie descoperită. Construit în Evul Mediu pe 12 insule, capitala Sileziei Inferioare mai este numit oraşul pădurilor, al parcurilor, dar şi al piticilor, al căror număr nu este cunoscut cu exactitate. Anual, metropola este vizitată de aproape patru milioane de turişti. Mai multe detalii aflaţi în reportajul realizat de Moldova 1.
27 Septembrie 2017 | 18:00
Moldova devine o destinaţie turistică atractivă
Republica Moldova a reuşit să evolueze de la cea mai neexplorată ţară din Europa, la o destinaţie interesantă, iar în aceste două decenii a construit un brand turistic original, prin care a obţinut o binemeritată vizibilitate internaţională. Concluzia a fost făcută în cadrul emisiunii ,,Spaţiul Public” de la Radio Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
16 Septembrie 2017 | 20:37
Mai mulţi moldoveni au aşteptat sfârşitul verii pentru a pleca la mare
Mai mulţi moldoveni au aşteptat sfârşitul sezonului estival pentru a pleca la mare. Astfel, în ultima săptămână, oamenii au deschis tot mai des uşile agenţiilor de turism pentru a prinde ofertele atractive de sfârşit de sezon. Acestea se vând în această perioadă şi cu reduceri de până la 35 la sută, relatează Mesager.
25 August 2017 | 15:41
Moldova - pe locul 5 în lume cu cea mai rapidă creştere a numărului de călători
Potrivit estimărilor Organizaţiei Mondiale a Turismului pentru 2016, Republica Moldova s-a clasat pe locul cinci în lume cu cea mai rapidă creştere a numărului de călători în scop turistic - 28,6%, informează Agenţia Turismului.
19 August 2017 | 16:40
Numărul moldovenilor care merg la odihnă în străinătate a crescut
Cu aproape o treime a crescut numărul moldovenilor care în prima jumătate a acestui an au mers la odihnă în străinătate. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în ianuarie-iunie 2017, peste 85 de mii de oameni au apelat la serviciile agenţiilor de turism, dintre care în jur de 83 de mii au mers peste hotare în scopuri de odihnă şi agrement. Creşterea este cu aproape 32 la sută faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la diez.md.
15 August 2017 | 12:00
Autorităţile elene au declarat stare de urgenţă pe insula Zakynthos
Secretariatul General al Protecţiei Civile elene a declarat luni, 14 august, stare de urgenţă pe insula Zakynthos, din cauza valului de incendii din ultimele zile.Decizia vine în urma unei solicitări transmise de primarul din Zakynthos, Pavlos Kolokotsas. Edilul a cerut ca măsura să rămână în vigoare timp de şase luni, relatează Digi24.
14 August 2017 | 15:57
Pericol pentru sănătate pe litoralul din Turcia
Autorităţile din Turcia au ordonat dezinfectarea plajelor şi a piscinelor din staţiunile turistice de pe litoral, din cauza unui virus periculos, mai ales pentru copii. Primele plângeri au apărut cu câteva săptămâni în urmă, însă autorităţile turce au negat că virusul ar exista, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la protv.md.
11 August 2017 | 21:13
Tot mai mulţi turişti vizitează Moldova
Peste un milion 700 de mii de turişti străini au vizitat Republica Moldova în jumătate de an. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, cifra a crescut cu şase la sută faţă de 2016, relatează Mesager.
08 August 2017 | 15:31
Cel mai curat lac din lume se află în Noua Zeelandă (VIDEO)
Un peisaj superb cu o natură neatinsă de om pe o insulă din Noua Zeelandă captează atenţia călătorilor. Cu păduri relicte, stânci şi cascade uimitoare, acolo, în mijlocul munţilor se află lacul cu cea mai curată apă din lume – Lacul Albastru.
06 August 2017 | 18:37
Preţurile pentru o vacanţă la mare au crescut
În acest sezon estival, preţurile pentru o vacanţă la mare au crescut cu aproape 20 la sută faţă de anul trecut, chiar dacă ofertele sunt foarte multe şi pentru toate gusturile. Totuşi, paradoxal, odată cu tarifele a crescut şi numărul doritorilor de a-şi petrece concediul pe plajă, relatează Mesager.
03 August 2017 | 15:42
În atenţia moldovenilor care intenţionează să plece în Spania
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) anunţă cetăţenii din Republica care intenţionează să călătorească sau să tranziteze Spania prin Aeroportul „El Prat” din oraşul Barcelona, că angajaţii acestuia vor intra de mâine, 4 august, în grevă parţială.
03 August 2017 | 11:23
Moldova, văzută prin obiectivul fotografilor internaţionali
Un număr de 12 fotografi străini şi locali vor merge în următoarele şase zile să descopere Republica Moldova şi să surprindă prin obiectivul camerelor partea nevăzută şi pitorească a ţării noastre. Aflat la cea de-a doua ediţie, proiectul fotografic „Discover the routes of life” va explora unicitatea turistică a Republicii Moldova, fiind orientat mai mult spre turismul de aventură uşoară – un amestec dintre cultură, natură, gastronomie şi drumeţie.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam