Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
24 Februarie 2018 | 10:00
Republica Moldova a ajuns în top zece destinaţii recomandate în 2018 de către revistele de specialitate National Geographic, Lonely Planet şi New York Post, în cadrul Târgului de Turism din România, ce se desfăşoară până pe 25 februarie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19 August 2017 | 16:40
Numărul moldovenilor care merg la odihnă în străinătate a crescut
Cu aproape o treime a crescut numărul moldovenilor care în prima jumătate a acestui an au mers la odihnă în străinătate. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în ianuarie-iunie 2017, peste 85 de mii de oameni au apelat la serviciile agenţiilor de turism, dintre care în jur de 83 de mii au mers peste hotare în scopuri de odihnă şi agrement. Creşterea este cu aproape 32 la sută faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la diez.md.
15 August 2017 | 12:00
Autorităţile elene au declarat stare de urgenţă pe insula Zakynthos
Secretariatul General al Protecţiei Civile elene a declarat luni, 14 august, stare de urgenţă pe insula Zakynthos, din cauza valului de incendii din ultimele zile.Decizia vine în urma unei solicitări transmise de primarul din Zakynthos, Pavlos Kolokotsas. Edilul a cerut ca măsura să rămână în vigoare timp de şase luni, relatează Digi24.
14 August 2017 | 15:57
Pericol pentru sănătate pe litoralul din Turcia
Autorităţile din Turcia au ordonat dezinfectarea plajelor şi a piscinelor din staţiunile turistice de pe litoral, din cauza unui virus periculos, mai ales pentru copii. Primele plângeri au apărut cu câteva săptămâni în urmă, însă autorităţile turce au negat că virusul ar exista, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la protv.md.
11 August 2017 | 21:13
Tot mai mulţi turişti vizitează Moldova
Peste un milion 700 de mii de turişti străini au vizitat Republica Moldova în jumătate de an. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, cifra a crescut cu şase la sută faţă de 2016, relatează Mesager.
08 August 2017 | 15:31
Cel mai curat lac din lume se află în Noua Zeelandă (VIDEO)
Un peisaj superb cu o natură neatinsă de om pe o insulă din Noua Zeelandă captează atenţia călătorilor. Cu păduri relicte, stânci şi cascade uimitoare, acolo, în mijlocul munţilor se află lacul cu cea mai curată apă din lume – Lacul Albastru.
06 August 2017 | 18:37
Preţurile pentru o vacanţă la mare au crescut
În acest sezon estival, preţurile pentru o vacanţă la mare au crescut cu aproape 20 la sută faţă de anul trecut, chiar dacă ofertele sunt foarte multe şi pentru toate gusturile. Totuşi, paradoxal, odată cu tarifele a crescut şi numărul doritorilor de a-şi petrece concediul pe plajă, relatează Mesager.
03 August 2017 | 15:42
În atenţia moldovenilor care intenţionează să plece în Spania
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) anunţă cetăţenii din Republica care intenţionează să călătorească sau să tranziteze Spania prin Aeroportul „El Prat” din oraşul Barcelona, că angajaţii acestuia vor intra de mâine, 4 august, în grevă parţială.
03 August 2017 | 11:23
Moldova, văzută prin obiectivul fotografilor internaţionali
Un număr de 12 fotografi străini şi locali vor merge în următoarele şase zile să descopere Republica Moldova şi să surprindă prin obiectivul camerelor partea nevăzută şi pitorească a ţării noastre. Aflat la cea de-a doua ediţie, proiectul fotografic „Discover the routes of life” va explora unicitatea turistică a Republicii Moldova, fiind orientat mai mult spre turismul de aventură uşoară – un amestec dintre cultură, natură, gastronomie şi drumeţie.
02 August 2017 | 14:08
Cipru – combinaţia perfectă dintre istorie şi peisaje superbe
Cipru este o fermecătoare insulă din Marea Mediterană, despre care se spune că este locul în care s-a născut zeiţa Afrodita. Acest tărâm este un amestec rafinat de influenţe otomane, greceşti, persane, britanice şi ruse, fapt care explică istoria şi cultura fascinantă a Ciprului.
24 Iulie 2017 | 15:15
India - o simfonie de culori, arome şi contradicţii (VIDEO)
India este una dintre cele mai fascinante ţări din lume, ce vibrează cu un amestec de oameni, tradiţii şi peisaje. O călătorie prin această naţiune impresionantă îţi va rămâne în memorie mult timp după ce îi vei părăsi străzile aglomerate şi piscurile ameţitoare.
19 Iulie 2017 | 18:45
Castelul Sammezzano – un adevărat monument arhitectural din Toscana
Castelul Sammezzano este o perlă arhitecturală din regiunea Toscana, localitatea Leccio-Reggello. Istoria castelului construit în stilul moresco începe din 1605, fiind ridicat la voinţa familiei de nobili Ximenes D'Aragona. Parcul pe care se află castelul Sammezzano este unul dintre cele mai întinse din Toscana şi găzduieşte diverse specii de plante şi arbori exotici.
13 Iulie 2017 | 17:25
Muntenegru - destinaţia ideală pentru o vacanţă de neuitat
Frumuseţea Muntenegrului se descoperă dincolo de fermecătorul Golf Kotor sau de Coasta Adriaticii, presărată cu plaje. Daca alegeţi aceasta destinaţie, se recomandă că alături de costumul de baie să puneţi în bagaj o pereche de bocanci pentru explorarea naturii din interiorul ţării. În ajutorul turiştilor vine o infrastructură îmbunătăţită şi o nouă reţea de poteci şi trasee de ciclism.
13 Iulie 2017 | 16:50
Află care sunt regulile de traversare a frontierei de stat dacă pleci peste hotare
Ţi-ai plănuit să petreci vacanţa de vară peste hotarele ţării? Află care sunt regulile de traversare a frontierei de stat şi de ce documente ai nevoie dacă eşti însoţit/ă de un copil minor de la specialista principală a Direcţiei control al trecerii frontierei de stat, Irina Roibu, invitata emisiunii „Bună dimineaţa”, de la postul public de televiziune, Moldova 1.
12 Iulie 2017 | 13:36
Turiştii, îndemnaţi să viziteze Republica Moldova
Republica Moldova a fost inclusă în top zece ţări care poate reprezenta o surpriză frumoasă pentru călători, clasamentul fiind elaborat de portalul National Geographic, relatează Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam