Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
19 Aprilie 2018 | 11:35
Deşi comunităţile urbane par a fi o invenţie a societăţii moderne, pe globul pământesc există oraşe mai vechi decât şi-ar fi imaginat cineva, a căror istorie datează de mai mulţi ani chiar şi decât ţara ce le găzduieşte, în prezent. Întemeiate de primii lor locuitori antici, în cele mai înfloritoare locuri ale planetei, câteva dintre ele au supravieţuit până în ziua de azi. Aceste oraşe prezintă nu doar locuri cu o istorie îndelungată, dar şi frumoase destinaţii pentru vacanţe de neuitat.
19 Iulie 2017 | 18:45
Castelul Sammezzano – un adevărat monument arhitectural din Toscana
Castelul Sammezzano este o perlă arhitecturală din regiunea Toscana, localitatea Leccio-Reggello. Istoria castelului construit în stilul moresco începe din 1605, fiind ridicat la voinţa familiei de nobili Ximenes D'Aragona. Parcul pe care se află castelul Sammezzano este unul dintre cele mai întinse din Toscana şi găzduieşte diverse specii de plante şi arbori exotici.
13 Iulie 2017 | 17:25
Muntenegru - destinaţia ideală pentru o vacanţă de neuitat
Frumuseţea Muntenegrului se descoperă dincolo de fermecătorul Golf Kotor sau de Coasta Adriaticii, presărată cu plaje. Daca alegeţi aceasta destinaţie, se recomandă că alături de costumul de baie să puneţi în bagaj o pereche de bocanci pentru explorarea naturii din interiorul ţării. În ajutorul turiştilor vine o infrastructură îmbunătăţită şi o nouă reţea de poteci şi trasee de ciclism.
13 Iulie 2017 | 16:50
Află care sunt regulile de traversare a frontierei de stat dacă pleci peste hotare
Ţi-ai plănuit să petreci vacanţa de vară peste hotarele ţării? Află care sunt regulile de traversare a frontierei de stat şi de ce documente ai nevoie dacă eşti însoţit/ă de un copil minor de la specialista principală a Direcţiei control al trecerii frontierei de stat, Irina Roibu, invitata emisiunii „Bună dimineaţa”, de la postul public de televiziune, Moldova 1.
12 Iulie 2017 | 13:36
Turiştii, îndemnaţi să viziteze Republica Moldova
Republica Moldova a fost inclusă în top zece ţări care poate reprezenta o surpriză frumoasă pentru călători, clasamentul fiind elaborat de portalul National Geographic, relatează Moldova 1.
03 Iulie 2017 | 14:39
Cinci insule care sunt un adevărat paradis pentru vacanţa de vară
Acum că vara şi-a intrat pe deplin în drepturi este timpul să-ţi plănuieşti o vacanţă de neuitat. Dacă încă nu te-ai hotărât unde să-ţi petreci vacanţa, dar ai visat dintotdeauna la o odihnă de vis, într-un loc excepţional, poţi opt pentru una din insulele pe care ţi le prezentăm mai jos.
28 Iunie 2017 | 16:00
Dacă planificaţi o vacanţă peste hotare, respectaţi recomandările Poliţiei de Frontieră
În perioada estivală, în toate punctele de trecere a frontierei creşte semnificativ numărul participanţilor la traficul transfrontalier. În aceste condiţii, Poliţia de Frontieră are dispuse o serie de acţiuni suplimentare, menite să fluidizeze traficul, să reducă timpii de aşteptare şi să evite formarea cozilor. Pentru a exclude orice situaţie incomodă, Poliţia de Frontieră vine cu unele recomandări, relatează Radio Moldova Actualităţi.
28 Iunie 2017 | 11:17
Moldova – atracţia necunoscută a Europei
Mastercard a făcut public un clasament al „atracţiilor necunoscute” din Europa - o listă a destinaţiilor turistice unice, dar totodată puţin cunoscute printre călători. Printre acestea se numără şi Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Agora.
18 Iunie 2017 | 18:50
Moldova - destinaţie turistică sigură şi necostisitoare
Republica Moldova este considerată o destinaţie turistică sigură şi necostisitoare. Cel puţin aşa arată datele unui clasament referitor la siguranţa din punct de vedere al ameninţărilor teroriste, unde ţara noastră face parte din lista regiunilor cu cea mai mică probabilitate de atentate teroriste, relatează Mesager.
18 Iunie 2017 | 15:30
Moldova merită să se regăsească în familia destinaţiilor turistice europene
Când vorbim despre Republica Moldova ca atracţie turistică, nu gândim în primul rând la folclorul nostru, la tradiţiile strămoşeşti, la bucatele tradiţionale delicioase şi nu în ultimul rând la vinul moldovenesc, care a devenit celebru în întreaga lume. Cu toate acestea, farmecul turismului moldovenesc se ascunde în ospitalitatea ce ne caracterizează. De această părere este director general al Agenţiei Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu, care a vorbit, în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii „Bună Dimineaţa de Week-end”, despre specificul turismului moldovenesc.
10 Iunie 2017 | 14:59
Informaţie utilă pentru conducătorii auto
În perioada de vară mulţi dintre cetăţeni pleacă peste hotare fie la odihnă, fie la muncă sau în scopuri personale. Astfel, numărul persoanelor care traversează frontiera este în creştere.
31 Mai 2017 | 15:52
Festivalul Turistic „Duminica Mare” revine cu o nouă ediţie
Cauţi o evadare în week-end? Vino la Domulgeni, raionul Floreşti, pentru a petrece cea mai importantă duminică din an, Duminica Mare, marcată în acest an la 4 iunie, cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Turistic „Duminica Mare”. Cântec, dans, voie bună, concursuri pentru toate vârstele şi toate gusturile - de toate acestea, dar şi de alte surprize vor avea parte vizitatorii Festivalului. Care este noutatea ediţiei din acest an, aflăm de la preşedinta Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural „ANTREC Moldova”, Svetlana Lazăr, invitata emisiunii „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune Moldova 1.
27 Mai 2017 | 14:23
Moldova - tot mai atractivă pentru turiştii străini
Moldova este tot mai atractivă pentru turiştii străini. Cel puţin aşa arată datele Biroului Naţional de Statistică pentru primele trei luni ale acestui an. Potrivit statisticilor, de serviciile turistice interne s-au folosit aproximativ şapte mii de turişti, ceea ce reprezintă o creştere cu peste 20 la sută faţă de perioada similară a anului trecut. Şi moldovenii s-au activizat în călătoriile prin ţară, statistica arătând în acest sens o creştere de 30 la sută, relatează Moldova 1.
23 Mai 2017 | 15:05
Moldova, pe locul 8 într-un Top 10 destinaţii atractive pentru vară în Europa
Republica Moldova a fost clasată pe locul opt în Top zece destinaţii atractive de vară în Europa, potrivit ghidului de călătorie „Lonely Planet”, informează Agenţia Turismului a Republicii Moldova.
23 Mai 2017 | 14:38
Cum să alegem o agenţie turistică de încredere
Vara deja bate la uşă, la fel ca şi concediul mult aşteptat de cei care muncesc conştiincios tot anul. O soluţie pentru majoritatea sunt pachetele turistice, oferite de agenţii. Cum să evităm escrocheria în acest domeniu şi ce să facem atunci când suntem păcăliţi ne-a spus avocata Inga Albu, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa de weekend”.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam