Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
12 Iunie 2018 | 17:12
Se află în Pacific şi, cu cele 7107 insule, este al doilea cel mai mare arhipelag din lume. Cu plaje de nisip alb, roz şi negru, resorturi de relaxare luxoase sau sate pitoreşti, cu o natură şi o cultură uimitoare, Filipine se recomandă ca ţara oamenilor mereu zâmbitori şi noua destinaţie minune a Asiei de Sud. Dar totuşi, de ce am călători nouă mii de kilometri pentru o vacanţă într-o insulă filipineză? Iată câteva motive:
03 August 2017 | 15:42
În atenţia moldovenilor care intenţionează să plece în Spania
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) anunţă cetăţenii din Republica care intenţionează să călătorească sau să tranziteze Spania prin Aeroportul „El Prat” din oraşul Barcelona, că angajaţii acestuia vor intra de mâine, 4 august, în grevă parţială.
03 August 2017 | 11:23
Moldova, văzută prin obiectivul fotografilor internaţionali
Un număr de 12 fotografi străini şi locali vor merge în următoarele şase zile să descopere Republica Moldova şi să surprindă prin obiectivul camerelor partea nevăzută şi pitorească a ţării noastre. Aflat la cea de-a doua ediţie, proiectul fotografic „Discover the routes of life” va explora unicitatea turistică a Republicii Moldova, fiind orientat mai mult spre turismul de aventură uşoară – un amestec dintre cultură, natură, gastronomie şi drumeţie.
02 August 2017 | 14:08
Cipru – combinaţia perfectă dintre istorie şi peisaje superbe
Cipru este o fermecătoare insulă din Marea Mediterană, despre care se spune că este locul în care s-a născut zeiţa Afrodita. Acest tărâm este un amestec rafinat de influenţe otomane, greceşti, persane, britanice şi ruse, fapt care explică istoria şi cultura fascinantă a Ciprului.
24 Iulie 2017 | 15:15
India - o simfonie de culori, arome şi contradicţii (VIDEO)
India este una dintre cele mai fascinante ţări din lume, ce vibrează cu un amestec de oameni, tradiţii şi peisaje. O călătorie prin această naţiune impresionantă îţi va rămâne în memorie mult timp după ce îi vei părăsi străzile aglomerate şi piscurile ameţitoare.
19 Iulie 2017 | 18:45
Castelul Sammezzano – un adevărat monument arhitectural din Toscana
Castelul Sammezzano este o perlă arhitecturală din regiunea Toscana, localitatea Leccio-Reggello. Istoria castelului construit în stilul moresco începe din 1605, fiind ridicat la voinţa familiei de nobili Ximenes D'Aragona. Parcul pe care se află castelul Sammezzano este unul dintre cele mai întinse din Toscana şi găzduieşte diverse specii de plante şi arbori exotici.
13 Iulie 2017 | 17:25
Muntenegru - destinaţia ideală pentru o vacanţă de neuitat
Frumuseţea Muntenegrului se descoperă dincolo de fermecătorul Golf Kotor sau de Coasta Adriaticii, presărată cu plaje. Daca alegeţi aceasta destinaţie, se recomandă că alături de costumul de baie să puneţi în bagaj o pereche de bocanci pentru explorarea naturii din interiorul ţării. În ajutorul turiştilor vine o infrastructură îmbunătăţită şi o nouă reţea de poteci şi trasee de ciclism.
13 Iulie 2017 | 16:50
Află care sunt regulile de traversare a frontierei de stat dacă pleci peste hotare
Ţi-ai plănuit să petreci vacanţa de vară peste hotarele ţării? Află care sunt regulile de traversare a frontierei de stat şi de ce documente ai nevoie dacă eşti însoţit/ă de un copil minor de la specialista principală a Direcţiei control al trecerii frontierei de stat, Irina Roibu, invitata emisiunii „Bună dimineaţa”, de la postul public de televiziune, Moldova 1.
12 Iulie 2017 | 13:36
Turiştii, îndemnaţi să viziteze Republica Moldova
Republica Moldova a fost inclusă în top zece ţări care poate reprezenta o surpriză frumoasă pentru călători, clasamentul fiind elaborat de portalul National Geographic, relatează Moldova 1.
03 Iulie 2017 | 14:39
Cinci insule care sunt un adevărat paradis pentru vacanţa de vară
Acum că vara şi-a intrat pe deplin în drepturi este timpul să-ţi plănuieşti o vacanţă de neuitat. Dacă încă nu te-ai hotărât unde să-ţi petreci vacanţa, dar ai visat dintotdeauna la o odihnă de vis, într-un loc excepţional, poţi opt pentru una din insulele pe care ţi le prezentăm mai jos.
28 Iunie 2017 | 16:00
Dacă planificaţi o vacanţă peste hotare, respectaţi recomandările Poliţiei de Frontieră
În perioada estivală, în toate punctele de trecere a frontierei creşte semnificativ numărul participanţilor la traficul transfrontalier. În aceste condiţii, Poliţia de Frontieră are dispuse o serie de acţiuni suplimentare, menite să fluidizeze traficul, să reducă timpii de aşteptare şi să evite formarea cozilor. Pentru a exclude orice situaţie incomodă, Poliţia de Frontieră vine cu unele recomandări, relatează Radio Moldova Actualităţi.
28 Iunie 2017 | 11:17
Moldova – atracţia necunoscută a Europei
Mastercard a făcut public un clasament al „atracţiilor necunoscute” din Europa - o listă a destinaţiilor turistice unice, dar totodată puţin cunoscute printre călători. Printre acestea se numără şi Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Agora.
18 Iunie 2017 | 18:50
Moldova - destinaţie turistică sigură şi necostisitoare
Republica Moldova este considerată o destinaţie turistică sigură şi necostisitoare. Cel puţin aşa arată datele unui clasament referitor la siguranţa din punct de vedere al ameninţărilor teroriste, unde ţara noastră face parte din lista regiunilor cu cea mai mică probabilitate de atentate teroriste, relatează Mesager.
18 Iunie 2017 | 15:30
Moldova merită să se regăsească în familia destinaţiilor turistice europene
Când vorbim despre Republica Moldova ca atracţie turistică, nu gândim în primul rând la folclorul nostru, la tradiţiile strămoşeşti, la bucatele tradiţionale delicioase şi nu în ultimul rând la vinul moldovenesc, care a devenit celebru în întreaga lume. Cu toate acestea, farmecul turismului moldovenesc se ascunde în ospitalitatea ce ne caracterizează. De această părere este director general al Agenţiei Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu, care a vorbit, în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii „Bună Dimineaţa de Week-end”, despre specificul turismului moldovenesc.
10 Iunie 2017 | 14:59
Informaţie utilă pentru conducătorii auto
În perioada de vară mulţi dintre cetăţeni pleacă peste hotare fie la odihnă, fie la muncă sau în scopuri personale. Astfel, numărul persoanelor care traversează frontiera este în creştere.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam