Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
16 Noiembrie 2017 | 09:24
În perioada ianuarie-septembrie 2017, structurile de primire turistică colective cu funcţiuni de cazare au fost frecventate de 269 de mii de turişti, din care peste 106 mii de turişti străini, ceea ce reprezintă 39,6% din total şi peste 162 de mii de turişti moldoveni - 60,4%, informează Agenţia Turismului a Republicii Moldova.
01 Aprilie 2017 | 11:00
Ulcinj – paradisul iubitorilor de vacanţe pe litoral
Ulcinj, numit pe bună dreptate şi perla Muntenegrului, îşi uimeşte vizitatorii prin frumuseţea rară a peisajelor şi mirosul proaspăt al naturii, prin farmecul oraşului medieval şi prin remarcabila sa moştenire culturală, la care se adaugă moderna infrastructură turistică. Mai multe despre locurile încărcate de istorie şi tradiţie ale oraşului, vă invităm să vedeţi în emisiunea „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune.
28 Martie 2017 | 19:20
Curse avia directe spre Barcelona şi Berlin
Premieră pentru Republica Moldova. Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală a deschis o bază operaţională la Chişinău. Cu această ocazie au fost lansate curse directe spre Barcelona şi Berlin. Zborurile spre noile destinaţii vor fi operate de două ori pe săptămână, relatează Mesager.
25 Martie 2017 | 08:00
Mănăstirea Agapia - locul de reculegere şi credinţă al românilor
Loc de reculegere, rugăciune şi pomenire, Mănăstirea Agapia, una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din România, reprezintă simbolul identităţii spirituale a localnicilor reflectând, totodată, viaţa, cultura şi tradiţia acestor locuri.
22 Martie 2017 | 15:39
Nisa – perla Rivierei Franceze
Nisa este al cincilea oraş ca mărime din Franţa, poziţionat în sud-estul ţării, pe coasta Mării Mediterane. În capitala Coastei de Azur ajung zilnic turişti dornici de soare şi plajă. Este, în acelaşi timp şi o staţiune balneară cu numeroase obiective turistice demne de vizitat.
22 Martie 2017 | 09:25
Top şapte atracţii turistice ale Parisului
Adesea numit „oraşul iubirii” sau „oraşul luminilor”, Paris este astăzi unul dintre cele mai importante centre de afaceri, modă, divertisment, artă şi cultură din lume. Paris mai este numit, pe bună dreptate, şi oraşul care alimentează simţurile, intelectul, dar şi sufletul. Şi pentru că în oraşul luminilor, locul de naştere al romantismului, totul este magic şi orice se poate întâmpla, vă invităm să cunoaşteţi şapte cele mai importante atracţii turistice ale Parisului în emisiunea „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune.
20 Martie 2017 | 13:13
Movila Măgurii – un adevărat punct de atracţie turistică din ţară
Al doilea cel mai înalt deal din Moldova, Movila Măgurii, ar putea deveni, în scurt timp, un adevărat punct de atracţie turistică din ţară. Cel puţin acest lucru îşi doresc localnicii, care şi-au propus să găsească investiţiile necesare în acest sens, relatează Moldova 1.
09 Martie 2017 | 15:34
Bora Bora - insula creată de zei
Despre Bora Bora s-au scris multe. Descrisă în epitete sonore, cum ar fi „perla Pacificului”, „paradis terestru” sau „cel mai frumos loc de pe Pământ”, insula Bora Bora este celebră pentru apele limpezi, azurii şi pentru resorturile de lux – destinaţie care merită a fi vizitată măcar o dată-n viaţă.
09 Martie 2017 | 14:05
Valencia, o destinaţie turistică atrăgătoare
Valencia este al treilea oraş ca mărime din Spania, precum şi o destinaţie turistică populară. Datorită localizării sale de-a lungul coastei mediterane, oferă nenumărate posibilităţi pentru activităţi de vară şi atracţii. Climatul subtropical garantează oaspeţilor vreme bună şi raze de soare pe tot parcursul anului.
04 Martie 2017 | 13:41
Odihna la mare, mai scumpă în acest an
Odihna la mare va fi mai scumpă în acest an. Unii reprezentanţi ai companiilor de turism spun că preţul biletelor de odihnă în Turcia a crescut cu până la 40 la sută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În schimb, cei care vor dori să călătorească în Egipt se pot bucura de preţuri mult mai mici, relatează Moldova 1.
02 Martie 2017 | 10:00
Unele localităţi ar putea primi statut de staţiune turistică
Satelor şi oraşelor sau unor părţi/cartiere ale acestora, care dispun de patrimoniu turistic şi infrastructură turistică, în care activităţile economice susţin preponderent prestarea serviciilor turistice li se va putea atribui statut de localitate turistică sau staţiune turistică. Comisia administraţie publică, dezvoltare regională, mediu şi schimbări climatice a desfăşurat, ieri, 1 martie, audieri publice asupra modificării şi completării unor acte legislative din domeniu.
22 Februarie 2017 | 15:49
Moldovenii călătoresc mai mult
Anul 2016 înregistrează o pondere a indicatorilor turismului intern cu 10,8 la sută şi turismul receptor cu 1%. Totodată, pe parcursul anului trecut au fost acordate servicii turistice la 234,2 mii de turişti şi excursionişti, cu 3,4 la sută mai puţin decât în anul 2015.
04 Ianuarie 2017 | 12:43
Cod galben de ninsori şi ger şi în România
Avertisment şi pentru moldovenii care vor petrece Crăciunul „pe stil vechi” în România. În ţara vecină, vremea se va răci puternic în zilele următoare, iar cel mai frig va fi în Transilvania, unde în depresiuni, temperaturile vor scădea până la minus 25 de grade Celsius, relatează Moldova 1.
28 Decembrie 2016 | 11:37
Sfaturi pentru cei care planifică să îşi petreacă vacanţa de iarnă peste hotare
Cei care planifică să îşi petreacă vacanţa de iarnă peste hotarele Republicii Moldova sunt îndemnaţi ca, în afară de documentul de călătorie, să mai poarte cu ei şi o copie xerox a acestuia sau un alt act de identitate valabil. Recomandarea este lansată de Centrul Internaţional „La Strada”, care administrează deja de 15 ani linia fierbinte pentru o migraţie sigură: 0 800 77777.
26 Octombrie 2016 | 12:00
Ziua cu cele mai ieftine bilete de avion
Cine vrea să zboare pe bani puţini trebuie să îşi cumpere biletele atât în perioada potrivită, cât şi în ziua potrivită. Marţi este ziua în care companiile aeriene vând cele mai ieftine bilete. Există chiar şi o perioadă potrivită a zilei: după-amiaza. Această evoluţie a preţurilor este dată de modul în care funcţionează companiile aeriene. Totuşi, biletele de avion sunt influenţate de multe variabile, dintre care cea mai importantă este ziua decolării, scrie digi24.ro.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam