Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
12 Februarie 2018 | 15:53
Aflată între Munţii Anzi şi Oceanul Pacific, Chile este adesea numită cea mai lungă ţară din lume. Printre atracţiile turistice de top din această ţară se numără cel mai arid deşert din lume, peisajul spectaculos al gheţarilor şi fiordurilor şi numeroşii vulcani care alcătuiesc inelul de foc al Pacificului. Jurnaliştii emisiunii „Bună dimineaţa” ne îndeamnă să explorăm frumoasa ţară de la capătul lumii.
12 Aprilie 2017 | 12:03
Unul dintre cele mai captivante locuri din lume – insula Aogashima
Insula Aogashima este situată în Marea Filipinelor, la aproximativ 300 km sud de Tokyo, capitala Japoniei şi este clasată drept vulcan activ. Interesant este faptul că această insulă găzduieşte pe craterul vulcanic un adevărat orăşel, cu aproximativ 200 locuitori.
11 Aprilie 2017 | 11:45
Salar de Uyuni – cea mai mare câmpie de sare din lume
Cea mai mare câmpie de sare se află în Bolivia. Salar de Uyuni are o suprafaţă de 10 mii de kilometri pătraţi şi se află la o altitudine de peste 3500 de metri. Deşertul reprezintă o panoramă unică, de excepţie, ce îşi intensifică frumuseţea în sezonul ploios: în acel moment se transformă într-o oglindă a pământului. Are loc o impresionantă iluzie optică, când apa de pe suprafaţa sării reflectă cerul.
10 Aprilie 2017 | 11:40
Insula Lefkada – un paradis în inima Mării Ionice
Lefkada este a patra insulă ca dimensiune din Marea Ionică. Aici veţi găsi peisaje superbe, apa mării de culoare azurie, oameni primitori, sate de munte cu străduţe înguste, restaurante şi taverne cu preparate delicioase. Toate aceste elemente fac din insula Lefkada o destinaţie de vacanţă ideală.
06 Aprilie 2017 | 13:25
Care sunt cele mai frumoase insule din lume
Insulele sunt destinaţii care îi atrag pe turişti, cei care le consideră adevărate oaze de relaxare. Plaje cu nisip fin, apă de culoare turcoaz şi fructe exotice sunt doar unele din mulţimea de lucruri atractive oferite de aceste tărâmuri. Vedeţi mai jos care sunt considerate cele mai frumoase insule din lume.
04 Aprilie 2017 | 09:00
Top cele mai vechi grădini zoologice din lume
Grădinile zoologice sunt unele dintre cele mai fascinante atracţii din multe oraşe ale lumii. Încă din cele mai veche timpuri, grădinile zoologice au încercat să ofere animalelor un spaţiu apropiat de cel natural, unde necuvântătoarele pot alerga sau interacţiona cu alte animale. Lumea este plină de grădini zoologice, dar noi vă invităm să urmăriţi un top cu cele mai vechi grădini zoo din lume, realizat în cadrul emisiunii „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune.
03 Aprilie 2017 | 15:52
Sofia – oraşul care-i fascinează chiar şi pe cei mai pretenţioşi turişti
Sofia este cel mai mare oraş al Bulgariei, având o tradiţie milenară. Cu puţin sub un milion de locuitori, Sofia este oraşul cu mai multe faţete din vestul Bulgariei. În afara monumentelor istorice şi a locurilor romantice cu cafenele primitoare, oferă bulevarde animate şi, nu în ultimul rând, somptuozităţi arhitectonice de pe vremea regimului comunist. Sofia a fost, încă din vremurile trecute, un punct nodal pe drumurile comercianţilor europeni, iar această poziţie şi-a păstrat-o şi în prezent.
01 Aprilie 2017 | 20:43
Regatul Thailandei – destinaţie exotică cu peisaje de vis
Regatul Thai reprezintă, pentru mulţi, sufletul viu al Asiei de Sud-Est, fiind destinaţia preferată a milioane de turişti din întreaga lume. În traducere liberă, Thailanda înseamnă „Pământul oamenilor liberi”. Şi cum să nu te simţi liber şi lipsit de griji când eşti înconjurat de frumuseţi naturale de vis, de la munţi şi jungle şi până la plaje cu nisip alb şi fin?
01 Aprilie 2017 | 11:00
Ulcinj – paradisul iubitorilor de vacanţe pe litoral
Ulcinj, numit pe bună dreptate şi perla Muntenegrului, îşi uimeşte vizitatorii prin frumuseţea rară a peisajelor şi mirosul proaspăt al naturii, prin farmecul oraşului medieval şi prin remarcabila sa moştenire culturală, la care se adaugă moderna infrastructură turistică. Mai multe despre locurile încărcate de istorie şi tradiţie ale oraşului, vă invităm să vedeţi în emisiunea „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune.
28 Martie 2017 | 19:20
Curse avia directe spre Barcelona şi Berlin
Premieră pentru Republica Moldova. Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală a deschis o bază operaţională la Chişinău. Cu această ocazie au fost lansate curse directe spre Barcelona şi Berlin. Zborurile spre noile destinaţii vor fi operate de două ori pe săptămână, relatează Mesager.
25 Martie 2017 | 08:00
Mănăstirea Agapia - locul de reculegere şi credinţă al românilor
Loc de reculegere, rugăciune şi pomenire, Mănăstirea Agapia, una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din România, reprezintă simbolul identităţii spirituale a localnicilor reflectând, totodată, viaţa, cultura şi tradiţia acestor locuri.
22 Martie 2017 | 15:39
Nisa – perla Rivierei Franceze
Nisa este al cincilea oraş ca mărime din Franţa, poziţionat în sud-estul ţării, pe coasta Mării Mediterane. În capitala Coastei de Azur ajung zilnic turişti dornici de soare şi plajă. Este, în acelaşi timp şi o staţiune balneară cu numeroase obiective turistice demne de vizitat.
22 Martie 2017 | 09:25
Top şapte atracţii turistice ale Parisului
Adesea numit „oraşul iubirii” sau „oraşul luminilor”, Paris este astăzi unul dintre cele mai importante centre de afaceri, modă, divertisment, artă şi cultură din lume. Paris mai este numit, pe bună dreptate, şi oraşul care alimentează simţurile, intelectul, dar şi sufletul. Şi pentru că în oraşul luminilor, locul de naştere al romantismului, totul este magic şi orice se poate întâmpla, vă invităm să cunoaşteţi şapte cele mai importante atracţii turistice ale Parisului în emisiunea „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune.
20 Martie 2017 | 13:13
Movila Măgurii – un adevărat punct de atracţie turistică din ţară
Al doilea cel mai înalt deal din Moldova, Movila Măgurii, ar putea deveni, în scurt timp, un adevărat punct de atracţie turistică din ţară. Cel puţin acest lucru îşi doresc localnicii, care şi-au propus să găsească investiţiile necesare în acest sens, relatează Moldova 1.
09 Martie 2017 | 15:34
Bora Bora - insula creată de zei
Despre Bora Bora s-au scris multe. Descrisă în epitete sonore, cum ar fi „perla Pacificului”, „paradis terestru” sau „cel mai frumos loc de pe Pământ”, insula Bora Bora este celebră pentru apele limpezi, azurii şi pentru resorturile de lux – destinaţie care merită a fi vizitată măcar o dată-n viaţă.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam