Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
12 Februarie 2018 | 15:53
Aflată între Munţii Anzi şi Oceanul Pacific, Chile este adesea numită cea mai lungă ţară din lume. Printre atracţiile turistice de top din această ţară se numără cel mai arid deşert din lume, peisajul spectaculos al gheţarilor şi fiordurilor şi numeroşii vulcani care alcătuiesc inelul de foc al Pacificului. Jurnaliştii emisiunii „Bună dimineaţa” ne îndeamnă să explorăm frumoasa ţară de la capătul lumii.
09 Martie 2017 | 14:05
Valencia, o destinaţie turistică atrăgătoare
Valencia este al treilea oraş ca mărime din Spania, precum şi o destinaţie turistică populară. Datorită localizării sale de-a lungul coastei mediterane, oferă nenumărate posibilităţi pentru activităţi de vară şi atracţii. Climatul subtropical garantează oaspeţilor vreme bună şi raze de soare pe tot parcursul anului.
04 Martie 2017 | 13:41
Odihna la mare, mai scumpă în acest an
Odihna la mare va fi mai scumpă în acest an. Unii reprezentanţi ai companiilor de turism spun că preţul biletelor de odihnă în Turcia a crescut cu până la 40 la sută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În schimb, cei care vor dori să călătorească în Egipt se pot bucura de preţuri mult mai mici, relatează Moldova 1.
02 Martie 2017 | 10:00
Unele localităţi ar putea primi statut de staţiune turistică
Satelor şi oraşelor sau unor părţi/cartiere ale acestora, care dispun de patrimoniu turistic şi infrastructură turistică, în care activităţile economice susţin preponderent prestarea serviciilor turistice li se va putea atribui statut de localitate turistică sau staţiune turistică. Comisia administraţie publică, dezvoltare regională, mediu şi schimbări climatice a desfăşurat, ieri, 1 martie, audieri publice asupra modificării şi completării unor acte legislative din domeniu.
22 Februarie 2017 | 15:49
Moldovenii călătoresc mai mult
Anul 2016 înregistrează o pondere a indicatorilor turismului intern cu 10,8 la sută şi turismul receptor cu 1%. Totodată, pe parcursul anului trecut au fost acordate servicii turistice la 234,2 mii de turişti şi excursionişti, cu 3,4 la sută mai puţin decât în anul 2015.
04 Ianuarie 2017 | 12:43
Cod galben de ninsori şi ger şi în România
Avertisment şi pentru moldovenii care vor petrece Crăciunul „pe stil vechi” în România. În ţara vecină, vremea se va răci puternic în zilele următoare, iar cel mai frig va fi în Transilvania, unde în depresiuni, temperaturile vor scădea până la minus 25 de grade Celsius, relatează Moldova 1.
28 Decembrie 2016 | 11:37
Sfaturi pentru cei care planifică să îşi petreacă vacanţa de iarnă peste hotare
Cei care planifică să îşi petreacă vacanţa de iarnă peste hotarele Republicii Moldova sunt îndemnaţi ca, în afară de documentul de călătorie, să mai poarte cu ei şi o copie xerox a acestuia sau un alt act de identitate valabil. Recomandarea este lansată de Centrul Internaţional „La Strada”, care administrează deja de 15 ani linia fierbinte pentru o migraţie sigură: 0 800 77777.
26 Octombrie 2016 | 12:00
Ziua cu cele mai ieftine bilete de avion
Cine vrea să zboare pe bani puţini trebuie să îşi cumpere biletele atât în perioada potrivită, cât şi în ziua potrivită. Marţi este ziua în care companiile aeriene vând cele mai ieftine bilete. Există chiar şi o perioadă potrivită a zilei: după-amiaza. Această evoluţie a preţurilor este dată de modul în care funcţionează companiile aeriene. Totuşi, biletele de avion sunt influenţate de multe variabile, dintre care cea mai importantă este ziua decolării, scrie digi24.ro.
28 August 2016 | 12:49
Chişinăul se pregăteşte să devină capitala turismului european
Capitala Republicii Moldova va fi gazda celei de-a treia ediţii a Festivalului European „Turism şi Strategie”. Un Acord în acest sens a fost semnat astăzi, 28 august, de către edilul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă şi primarul oraşului Rueil-Malmaison, din Franţa, Patrick Ollier.
20 August 2016 | 14:20
Turismul intern a crescut cu puţin peste două procente în primele şase luni ale acestui an
Turismul intern a crescut cu puţin peste două procente în primele şase luni ale acestui an faţă de perioada similară a anului trecut. Cel puţin aşa arată datele Biroului Naţional de Statistică. Aşadar, obiectivele turistice autohtone au devenit atractive pentru peste 16 mii de moldoveni. De asemenea, Republica Moldova a prezentat interes şi pentru aproape şase mii de turişti şi excursionişti străini, relatează Moldova 1.
17 August 2016 | 16:21
Două asociaţii de turism de pe ambele maluri ale Nistrului au stabilit un parteneriat
Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Moldova în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională din stânga Nistrului au stabilit un parteneriat de colaborare pentru a îmbunătăţi ofertele turistice.
04 August 2016 | 18:17
Cetatea Soroca – o destinaţie atractivă pentru turişti
Cetatea Soroca este cea mai atractivă destinaţie pentru turiştii străini. Zilnic, fortăreaţa de pe malul râului Nistru este vizitată de sute de oameni din diferite colţuri ale lumii. Cei care i-au păşit pragul au rămas fermecaţi şi spun că obiectivul istoric îşi păstrează aspectul şi farmecul de altădată, relatează Mesager.
03 August 2016 | 08:36
Unde îşi petrec elevii vacanţa mare?
Şi-au pus în valiză cele mai importante lucruri, şi-au adunat buna dispoziţie şi au plecat în marea aventură. Este vorba de mii de copii şi adolescenţi din ţară care au decis să-şi petreaca vacanţa de vară la taberele de odihnă, relatează Mesager.
31 Iulie 2016 | 11:01
Moldova face parte din categoria celor mai sigure destinaţii turistice
Republica Moldova, Elveţia, Cehia, Islanda şi Letonia - sunt ţări în care turiştii îşi pot petrece vacanţa fără frica unui posibil atac terorist, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la site-ul britanic express.co.uk.
23 Iulie 2016 | 15:00
Un nou traseu turistic în Moldova
Un nou traseu turistic numit „Axă spirituală a locurilor reprezentativi din raionul Căuşeni” urmează a fi inaugurat de către scriitorul Ion Găină, directorul Muzeului „Alexei Mateevici” din satul Zaim, Căuşeni, relatează Mesager.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam