Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
19 Aprilie 2018 | 11:35
Deşi comunităţile urbane par a fi o invenţie a societăţii moderne, pe globul pământesc există oraşe mai vechi decât şi-ar fi imaginat cineva, a căror istorie datează de mai mulţi ani chiar şi decât ţara ce le găzduieşte, în prezent. Întemeiate de primii lor locuitori antici, în cele mai înfloritoare locuri ale planetei, câteva dintre ele au supravieţuit până în ziua de azi. Aceste oraşe prezintă nu doar locuri cu o istorie îndelungată, dar şi frumoase destinaţii pentru vacanţe de neuitat.
25 Martie 2017 | 08:00
Mănăstirea Agapia - locul de reculegere şi credinţă al românilor
Loc de reculegere, rugăciune şi pomenire, Mănăstirea Agapia, una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din România, reprezintă simbolul identităţii spirituale a localnicilor reflectând, totodată, viaţa, cultura şi tradiţia acestor locuri.
22 Martie 2017 | 15:39
Nisa – perla Rivierei Franceze
Nisa este al cincilea oraş ca mărime din Franţa, poziţionat în sud-estul ţării, pe coasta Mării Mediterane. În capitala Coastei de Azur ajung zilnic turişti dornici de soare şi plajă. Este, în acelaşi timp şi o staţiune balneară cu numeroase obiective turistice demne de vizitat.
22 Martie 2017 | 09:25
Top şapte atracţii turistice ale Parisului
Adesea numit „oraşul iubirii” sau „oraşul luminilor”, Paris este astăzi unul dintre cele mai importante centre de afaceri, modă, divertisment, artă şi cultură din lume. Paris mai este numit, pe bună dreptate, şi oraşul care alimentează simţurile, intelectul, dar şi sufletul. Şi pentru că în oraşul luminilor, locul de naştere al romantismului, totul este magic şi orice se poate întâmpla, vă invităm să cunoaşteţi şapte cele mai importante atracţii turistice ale Parisului în emisiunea „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune.
20 Martie 2017 | 13:13
Movila Măgurii – un adevărat punct de atracţie turistică din ţară
Al doilea cel mai înalt deal din Moldova, Movila Măgurii, ar putea deveni, în scurt timp, un adevărat punct de atracţie turistică din ţară. Cel puţin acest lucru îşi doresc localnicii, care şi-au propus să găsească investiţiile necesare în acest sens, relatează Moldova 1.
09 Martie 2017 | 15:34
Bora Bora - insula creată de zei
Despre Bora Bora s-au scris multe. Descrisă în epitete sonore, cum ar fi „perla Pacificului”, „paradis terestru” sau „cel mai frumos loc de pe Pământ”, insula Bora Bora este celebră pentru apele limpezi, azurii şi pentru resorturile de lux – destinaţie care merită a fi vizitată măcar o dată-n viaţă.
09 Martie 2017 | 14:05
Valencia, o destinaţie turistică atrăgătoare
Valencia este al treilea oraş ca mărime din Spania, precum şi o destinaţie turistică populară. Datorită localizării sale de-a lungul coastei mediterane, oferă nenumărate posibilităţi pentru activităţi de vară şi atracţii. Climatul subtropical garantează oaspeţilor vreme bună şi raze de soare pe tot parcursul anului.
04 Martie 2017 | 13:41
Odihna la mare, mai scumpă în acest an
Odihna la mare va fi mai scumpă în acest an. Unii reprezentanţi ai companiilor de turism spun că preţul biletelor de odihnă în Turcia a crescut cu până la 40 la sută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În schimb, cei care vor dori să călătorească în Egipt se pot bucura de preţuri mult mai mici, relatează Moldova 1.
02 Martie 2017 | 10:00
Unele localităţi ar putea primi statut de staţiune turistică
Satelor şi oraşelor sau unor părţi/cartiere ale acestora, care dispun de patrimoniu turistic şi infrastructură turistică, în care activităţile economice susţin preponderent prestarea serviciilor turistice li se va putea atribui statut de localitate turistică sau staţiune turistică. Comisia administraţie publică, dezvoltare regională, mediu şi schimbări climatice a desfăşurat, ieri, 1 martie, audieri publice asupra modificării şi completării unor acte legislative din domeniu.
22 Februarie 2017 | 15:49
Moldovenii călătoresc mai mult
Anul 2016 înregistrează o pondere a indicatorilor turismului intern cu 10,8 la sută şi turismul receptor cu 1%. Totodată, pe parcursul anului trecut au fost acordate servicii turistice la 234,2 mii de turişti şi excursionişti, cu 3,4 la sută mai puţin decât în anul 2015.
04 Ianuarie 2017 | 12:43
Cod galben de ninsori şi ger şi în România
Avertisment şi pentru moldovenii care vor petrece Crăciunul „pe stil vechi” în România. În ţara vecină, vremea se va răci puternic în zilele următoare, iar cel mai frig va fi în Transilvania, unde în depresiuni, temperaturile vor scădea până la minus 25 de grade Celsius, relatează Moldova 1.
28 Decembrie 2016 | 11:37
Sfaturi pentru cei care planifică să îşi petreacă vacanţa de iarnă peste hotare
Cei care planifică să îşi petreacă vacanţa de iarnă peste hotarele Republicii Moldova sunt îndemnaţi ca, în afară de documentul de călătorie, să mai poarte cu ei şi o copie xerox a acestuia sau un alt act de identitate valabil. Recomandarea este lansată de Centrul Internaţional „La Strada”, care administrează deja de 15 ani linia fierbinte pentru o migraţie sigură: 0 800 77777.
26 Octombrie 2016 | 12:00
Ziua cu cele mai ieftine bilete de avion
Cine vrea să zboare pe bani puţini trebuie să îşi cumpere biletele atât în perioada potrivită, cât şi în ziua potrivită. Marţi este ziua în care companiile aeriene vând cele mai ieftine bilete. Există chiar şi o perioadă potrivită a zilei: după-amiaza. Această evoluţie a preţurilor este dată de modul în care funcţionează companiile aeriene. Totuşi, biletele de avion sunt influenţate de multe variabile, dintre care cea mai importantă este ziua decolării, scrie digi24.ro.
28 August 2016 | 12:49
Chişinăul se pregăteşte să devină capitala turismului european
Capitala Republicii Moldova va fi gazda celei de-a treia ediţii a Festivalului European „Turism şi Strategie”. Un Acord în acest sens a fost semnat astăzi, 28 august, de către edilul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă şi primarul oraşului Rueil-Malmaison, din Franţa, Patrick Ollier.
20 August 2016 | 14:20
Turismul intern a crescut cu puţin peste două procente în primele şase luni ale acestui an
Turismul intern a crescut cu puţin peste două procente în primele şase luni ale acestui an faţă de perioada similară a anului trecut. Cel puţin aşa arată datele Biroului Naţional de Statistică. Aşadar, obiectivele turistice autohtone au devenit atractive pentru peste 16 mii de moldoveni. De asemenea, Republica Moldova a prezentat interes şi pentru aproape şase mii de turişti şi excursionişti străini, relatează Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam