Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
16 Noiembrie 2017 | 09:24
În perioada ianuarie-septembrie 2017, structurile de primire turistică colective cu funcţiuni de cazare au fost frecventate de 269 de mii de turişti, din care peste 106 mii de turişti străini, ceea ce reprezintă 39,6% din total şi peste 162 de mii de turişti moldoveni - 60,4%, informează Agenţia Turismului a Republicii Moldova.
06 Mai 2016 | 17:00
Cetatea Tighina ar putea fi renovată
Cetatea Tighina ar putea fi renovată cu sprijinul financiar al Turciei, care a făcut o ofertă în acest sens, relatează Radio Moldova Actualităţi.
09 Aprilie 2016 | 17:56
Tokyo - în febra pregătirilor pentru Olimpiada din 2020
Japonia este unul dintre cele 10 state din lume care investeşte cel mai mult în turism. Interesul pentru această ramură a economiei a crescut, în special, după dezastrul atomic de la Fucushima, provocat de un Tsunami devastator. În ultimul timp acest domeniu aduce anual Japoniei venituri de miliarde de dolari. Echipa Mesager a mers la Tokyo, localitatea care asigură aproape trei pătrimi din aceste câştiguri şi a aflat multe lucruri interesante despre cum îşi promovează niponii cultura şi tradiţiile.
09 Martie 2016 | 19:54
Un eveniment astronomic a atras zeci de mii de turişti în sud-estul Asiei
O eclipsă totală de soare care a fost vizibilă în sud-estul Asiei, a ţinut cu ochii spre cer zeci de mii de oameni. Fenomenul astronomic a provocat şi un imens interes pentru turişti. Peste 10 mii de oameni au venit în Indonezia pentru a urmări evenimentul care nu a durat mai mult de 4 minute, relatează Mesager.
06 Martie 2016 | 17:00
Cetatea Soroca - desemnată cea mai importantă destinaţie turistică din Moldova
Cetatea Soroca a fost desemnată cea mai importantă destinaţie turistică din Republica Moldova în cadrul primei ediţii a Galei Turismului Republicii Moldova, eveniment care i-a adunat pe cei mai buni reprezentanţi ai acestui domeniu, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la odn.info.md.
26 Ianuarie 2016 | 14:02
Varşovia – capitala europeană ce atrage milioane de turişti
Zeci de muzee, o istorie învăluită în legende, dar şi preţuri cât mai accesibile pentru turişti -acestea sunt doar câteva prevederi ale Strategiei de promovare a turismului în Polonia, domeniu care a adus ţării, doar în 2015, venituri de nouă miliarde de euro. Echipa Mesager a vizitat Varşovia, oraşul care asigură o pătrime dintre aceste câştiguri şi au încercat să afle cum se pot face bani din turism.
11 Ianuarie 2016 | 19:00
România – cea mai atractivă destinaţie, de sărbători, pentru moldoveni
România, Bulgaria şi Austria sunt ţările cele mai atractive pentru cetăţenii Republicii Moldova în perioada sărbătorilor de iarnă, relatează Mesager.
09 Ianuarie 2016 | 17:20
După sărbători, cererea pentru vacanţe la munte a crescut semnificativ
Moldovenii care nu şi-au permis să meargă la ski de Crăciun sau de Revelion o pot face acum. Şi asta deoarece după sărbători, preţurile pentru un sejur la munte au scăzut cu până la 20% faţă de acum o săptămână. Cei care şi-au făcut însă rezervări din timp au parte de o reducere şi mai mare. Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că şi cererea a crescut considerabil în aceste zile, relatează Moldova 1.
03 Ianuarie 2016 | 09:09
În ţările lumii continuă euforia Anului Nou
Festivităţile diferă de la o ţară la alta, dar toate sunt frumoase în felul lor, păstrând tradiţia de veacuri ale popoarelor care vieţuiesc acolo. Unii preferă să iasă în stradă, iar alţii să arunce în apă.
28 Noiembrie 2015 | 20:20
Au fost deschise tradiţionalele Târguri de Crăciun
În Europa, tradiţionalele târguri de Crăciun şi-au deschis porţile: acestea fiind mult mai păzite faţă de anii trecuţi din cauza atacurilor teroriste. În Bruxelles, soldaţi înarmaţi patrulează printre standurile de mâncare. Autorităţile au decis deschiderea Târgului de Crăciun pentru ca oraşul să înceapă să prindă din nou viaţă, după alerta în care a fost zilele trecute.
22 Noiembrie 2015 | 15:59
Stejarul lui Ştefan cel Mare - cel mai bătrân din Republica Moldova
Are o înălţime de peste 22 de metri, iar pentru a-i cuprinde tulpina, este nevoie de opt sau zece oameni. Legenda spune că la umbra sa s-a odihnit şi domnitorul Ştefan cel Mare. Copacul cu vârsta de peste 700 de ani din Republica Moldova se află în satul Cobâlea, raionul Şoldăneşti, relatează Radio Moldova Actualităţi.
09 Septembrie 2015 | 10:00
„Natura în Obiectiv”, în vizită în satul Rudi
De fiecare dată, călătoriile echipei emisiunii „Natura în Obiectiv” în satul Rudi îi provoacă să descopere ceva nou. Drumul din defileu parcă e acelaşi, însă peisajul natural de la un anotimp la altul este diferit. De această dată, ghidul echipei a fost Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Soroca.
04 August 2015 | 16:40
Copiii mai pot merge la taberele de vară până la sfârşitul lunii august
Dacă nu aţi reuşit să mergeţi în vacanţă cu întreaga familie, atunci copiii pot să îşi petreacă timpul într-o tabără de odihnă.
12 Iulie 2015 | 10:01
Schimbare în timp a celui mai solicitat accesoriu de vacanţă
În ultimii 125 de ani croiala costumelor de baie s-a modificat considerabil. De-a lungul timpului evoluţia banalului costum de baie este de-a dreptul spectaculoasă: de la mare, la mic sau confecţionat dintr-o una sau două piese. Cum a evoluat de-a lungul ultimilor 100 de ani acest accesoriu şi care este tendinţa acestui sezon pentru alegerea modelului potrivit, vezi în reportajul realizat de echipa „Bună Dimineaţa”.
12 Iunie 2015 | 16:20
„Natura în Obiectiv” îţi recomandă o nouă destinaţie de weekend
Localitatea Ţâpova din raionul Rezina este bine cunoscută datorită locurilor pitoreşti ce sunt amplasate pe malul râului Nistru. Echipa emisiunii „Natura în Obiectiv” de la Moldova 1 a vizitat locurile turistice de la Ţâpova, împreună cu Alecu Reniţă, preşedintele Mişcării Ecologiste din Moldova şi doi speologi de la Bucureşti, Viorel Lascu şi Ioana Meleg. Chiar dacă punctul de atracţie este mănăstirea din stâncă, echipa emisiunii a încercat să afle mai multe mistere ale grotelor de la Ţâpova.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam