Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
12 Februarie 2018 | 15:53
Aflată între Munţii Anzi şi Oceanul Pacific, Chile este adesea numită cea mai lungă ţară din lume. Printre atracţiile turistice de top din această ţară se numără cel mai arid deşert din lume, peisajul spectaculos al gheţarilor şi fiordurilor şi numeroşii vulcani care alcătuiesc inelul de foc al Pacificului. Jurnaliştii emisiunii „Bună dimineaţa” ne îndeamnă să explorăm frumoasa ţară de la capătul lumii.
21 Iulie 2016 | 10:19
Republica Moldova şi România vor dezvolta şi promova produse turistice comune
Republica Moldova şi România vor dezvolta şi promova produse turistice comune, graţie unui acord semnat între Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Moldova şi instituţia omoloagă din ţara vecină, relatează Radio Moldova Actualităţi.
07 Iulie 2016 | 21:00
Pamplona - oraşul spaniol invadat de mii de turişti
Mii de turişti au invadat piaţa din centrul oraşului spaniol, Pamplona, pentru a participa la deschiderea renumitului Festival de lupte cu tauri, relatează Mesager.
30 Iunie 2016 | 18:40
Recentele evenimente nu i-au determinat pe moldoveni să renunţe la călătoriile în Turcia
În pofida nivelului ridicat de alertă teroristă în Turcia, moldovenii continuă să călătorească în această ţară. Cursele avia spre Istanbul şi Antalya circulă în regim normal. Mai mult, agenţiile de turism sunt suprasolicitate de cetăţeni, dornici să-şi petreacă vacanţa în Turcia, relatează Mesager.
30 Iunie 2016 | 15:44
Află cum să nu devii victimă sau suspect al infracţiunilor peste hotarele ţării
Drept urmare a atentatului terorist care a avut loc în aeroportul internaţional din Istanbul, Turcia, în platoul emisiunii „Bună Dimineaţa” a fost invitat Grigorie Moga, şeful Direcţiei Urmărire Penală a IGP, colonel de poliţie, care a venit cu un şir de sugestii şi recomandări pentru cetăţenii Republicii Moldova, în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor şi contravenţiilor în timpul petrecerii vacanţei peste hotarele ţării.
27 Iunie 2016 | 09:44
Atenţionare la procurarea biletelor de odihnă
Oricât de bine sună o vacanţă la jumătate de preţ, aveţi grijă de la ce agenţie de turism vă cumpăraţi bilete. Asta dacă nu vreţi să ajungeţi în situaţia celor care în loc să plece la odihnă, îşi numără pierderile, relatează Mesager.
15 Iunie 2016 | 12:11
Bulgaria - favorita turiştilor din acest an
Bulgaria se află în top trei ţări unde turiştii ruşi şi germani îşi vor petrece concediile în această vară. O mare parte din turiştii ruşi au renunţat la Turcia în urma deteriorării relaţiilor dintre cele două ţări, relatează Moldova 1.
01 Iunie 2016 | 14:30
Bulgaria anunţă măsuri de securitate suplimentare la aeroporturi pentru sezonul turistic
Ministerul de Interne bulgar a anunţat că va institui măsuri de securitate suplimentare la aeroportul din Sofia înaintea viitorului sezon turistic, informează Agerpres, cu referire la BTA.
06 Mai 2016 | 17:00
Cetatea Tighina ar putea fi renovată
Cetatea Tighina ar putea fi renovată cu sprijinul financiar al Turciei, care a făcut o ofertă în acest sens, relatează Radio Moldova Actualităţi.
09 Aprilie 2016 | 17:56
Tokyo - în febra pregătirilor pentru Olimpiada din 2020
Japonia este unul dintre cele 10 state din lume care investeşte cel mai mult în turism. Interesul pentru această ramură a economiei a crescut, în special, după dezastrul atomic de la Fucushima, provocat de un Tsunami devastator. În ultimul timp acest domeniu aduce anual Japoniei venituri de miliarde de dolari. Echipa Mesager a mers la Tokyo, localitatea care asigură aproape trei pătrimi din aceste câştiguri şi a aflat multe lucruri interesante despre cum îşi promovează niponii cultura şi tradiţiile.
09 Martie 2016 | 19:54
Un eveniment astronomic a atras zeci de mii de turişti în sud-estul Asiei
O eclipsă totală de soare care a fost vizibilă în sud-estul Asiei, a ţinut cu ochii spre cer zeci de mii de oameni. Fenomenul astronomic a provocat şi un imens interes pentru turişti. Peste 10 mii de oameni au venit în Indonezia pentru a urmări evenimentul care nu a durat mai mult de 4 minute, relatează Mesager.
06 Martie 2016 | 17:00
Cetatea Soroca - desemnată cea mai importantă destinaţie turistică din Moldova
Cetatea Soroca a fost desemnată cea mai importantă destinaţie turistică din Republica Moldova în cadrul primei ediţii a Galei Turismului Republicii Moldova, eveniment care i-a adunat pe cei mai buni reprezentanţi ai acestui domeniu, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la odn.info.md.
26 Ianuarie 2016 | 14:02
Varşovia – capitala europeană ce atrage milioane de turişti
Zeci de muzee, o istorie învăluită în legende, dar şi preţuri cât mai accesibile pentru turişti -acestea sunt doar câteva prevederi ale Strategiei de promovare a turismului în Polonia, domeniu care a adus ţării, doar în 2015, venituri de nouă miliarde de euro. Echipa Mesager a vizitat Varşovia, oraşul care asigură o pătrime dintre aceste câştiguri şi au încercat să afle cum se pot face bani din turism.
11 Ianuarie 2016 | 19:00
România – cea mai atractivă destinaţie, de sărbători, pentru moldoveni
România, Bulgaria şi Austria sunt ţările cele mai atractive pentru cetăţenii Republicii Moldova în perioada sărbătorilor de iarnă, relatează Mesager.
09 Ianuarie 2016 | 17:20
După sărbători, cererea pentru vacanţe la munte a crescut semnificativ
Moldovenii care nu şi-au permis să meargă la ski de Crăciun sau de Revelion o pot face acum. Şi asta deoarece după sărbători, preţurile pentru un sejur la munte au scăzut cu până la 20% faţă de acum o săptămână. Cei care şi-au făcut însă rezervări din timp au parte de o reducere şi mai mare. Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că şi cererea a crescut considerabil în aceste zile, relatează Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam