Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
19 Aprilie 2018 | 11:35
Deşi comunităţile urbane par a fi o invenţie a societăţii moderne, pe globul pământesc există oraşe mai vechi decât şi-ar fi imaginat cineva, a căror istorie datează de mai mulţi ani chiar şi decât ţara ce le găzduieşte, în prezent. Întemeiate de primii lor locuitori antici, în cele mai înfloritoare locuri ale planetei, câteva dintre ele au supravieţuit până în ziua de azi. Aceste oraşe prezintă nu doar locuri cu o istorie îndelungată, dar şi frumoase destinaţii pentru vacanţe de neuitat.
17 August 2016 | 16:21
Două asociaţii de turism de pe ambele maluri ale Nistrului au stabilit un parteneriat
Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Moldova în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională din stânga Nistrului au stabilit un parteneriat de colaborare pentru a îmbunătăţi ofertele turistice.
04 August 2016 | 18:17
Cetatea Soroca – o destinaţie atractivă pentru turişti
Cetatea Soroca este cea mai atractivă destinaţie pentru turiştii străini. Zilnic, fortăreaţa de pe malul râului Nistru este vizitată de sute de oameni din diferite colţuri ale lumii. Cei care i-au păşit pragul au rămas fermecaţi şi spun că obiectivul istoric îşi păstrează aspectul şi farmecul de altădată, relatează Mesager.
03 August 2016 | 08:36
Unde îşi petrec elevii vacanţa mare?
Şi-au pus în valiză cele mai importante lucruri, şi-au adunat buna dispoziţie şi au plecat în marea aventură. Este vorba de mii de copii şi adolescenţi din ţară care au decis să-şi petreaca vacanţa de vară la taberele de odihnă, relatează Mesager.
31 Iulie 2016 | 11:01
Moldova face parte din categoria celor mai sigure destinaţii turistice
Republica Moldova, Elveţia, Cehia, Islanda şi Letonia - sunt ţări în care turiştii îşi pot petrece vacanţa fără frica unui posibil atac terorist, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la site-ul britanic express.co.uk.
23 Iulie 2016 | 15:00
Un nou traseu turistic în Moldova
Un nou traseu turistic numit „Axă spirituală a locurilor reprezentativi din raionul Căuşeni” urmează a fi inaugurat de către scriitorul Ion Găină, directorul Muzeului „Alexei Mateevici” din satul Zaim, Căuşeni, relatează Mesager.
21 Iulie 2016 | 10:19
Republica Moldova şi România vor dezvolta şi promova produse turistice comune
Republica Moldova şi România vor dezvolta şi promova produse turistice comune, graţie unui acord semnat între Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Moldova şi instituţia omoloagă din ţara vecină, relatează Radio Moldova Actualităţi.
07 Iulie 2016 | 21:00
Pamplona - oraşul spaniol invadat de mii de turişti
Mii de turişti au invadat piaţa din centrul oraşului spaniol, Pamplona, pentru a participa la deschiderea renumitului Festival de lupte cu tauri, relatează Mesager.
30 Iunie 2016 | 18:40
Recentele evenimente nu i-au determinat pe moldoveni să renunţe la călătoriile în Turcia
În pofida nivelului ridicat de alertă teroristă în Turcia, moldovenii continuă să călătorească în această ţară. Cursele avia spre Istanbul şi Antalya circulă în regim normal. Mai mult, agenţiile de turism sunt suprasolicitate de cetăţeni, dornici să-şi petreacă vacanţa în Turcia, relatează Mesager.
30 Iunie 2016 | 15:44
Află cum să nu devii victimă sau suspect al infracţiunilor peste hotarele ţării
Drept urmare a atentatului terorist care a avut loc în aeroportul internaţional din Istanbul, Turcia, în platoul emisiunii „Bună Dimineaţa” a fost invitat Grigorie Moga, şeful Direcţiei Urmărire Penală a IGP, colonel de poliţie, care a venit cu un şir de sugestii şi recomandări pentru cetăţenii Republicii Moldova, în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor şi contravenţiilor în timpul petrecerii vacanţei peste hotarele ţării.
27 Iunie 2016 | 09:44
Atenţionare la procurarea biletelor de odihnă
Oricât de bine sună o vacanţă la jumătate de preţ, aveţi grijă de la ce agenţie de turism vă cumpăraţi bilete. Asta dacă nu vreţi să ajungeţi în situaţia celor care în loc să plece la odihnă, îşi numără pierderile, relatează Mesager.
15 Iunie 2016 | 12:11
Bulgaria - favorita turiştilor din acest an
Bulgaria se află în top trei ţări unde turiştii ruşi şi germani îşi vor petrece concediile în această vară. O mare parte din turiştii ruşi au renunţat la Turcia în urma deteriorării relaţiilor dintre cele două ţări, relatează Moldova 1.
01 Iunie 2016 | 14:30
Bulgaria anunţă măsuri de securitate suplimentare la aeroporturi pentru sezonul turistic
Ministerul de Interne bulgar a anunţat că va institui măsuri de securitate suplimentare la aeroportul din Sofia înaintea viitorului sezon turistic, informează Agerpres, cu referire la BTA.
06 Mai 2016 | 17:00
Cetatea Tighina ar putea fi renovată
Cetatea Tighina ar putea fi renovată cu sprijinul financiar al Turciei, care a făcut o ofertă în acest sens, relatează Radio Moldova Actualităţi.
09 Aprilie 2016 | 17:56
Tokyo - în febra pregătirilor pentru Olimpiada din 2020
Japonia este unul dintre cele 10 state din lume care investeşte cel mai mult în turism. Interesul pentru această ramură a economiei a crescut, în special, după dezastrul atomic de la Fucushima, provocat de un Tsunami devastator. În ultimul timp acest domeniu aduce anual Japoniei venituri de miliarde de dolari. Echipa Mesager a mers la Tokyo, localitatea care asigură aproape trei pătrimi din aceste câştiguri şi a aflat multe lucruri interesante despre cum îşi promovează niponii cultura şi tradiţiile.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam