Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
12 Februarie 2018 | 15:53
Aflată între Munţii Anzi şi Oceanul Pacific, Chile este adesea numită cea mai lungă ţară din lume. Printre atracţiile turistice de top din această ţară se numără cel mai arid deşert din lume, peisajul spectaculos al gheţarilor şi fiordurilor şi numeroşii vulcani care alcătuiesc inelul de foc al Pacificului. Jurnaliştii emisiunii „Bună dimineaţa” ne îndeamnă să explorăm frumoasa ţară de la capătul lumii.
03 Ianuarie 2016 | 09:09
În ţările lumii continuă euforia Anului Nou
Festivităţile diferă de la o ţară la alta, dar toate sunt frumoase în felul lor, păstrând tradiţia de veacuri ale popoarelor care vieţuiesc acolo. Unii preferă să iasă în stradă, iar alţii să arunce în apă.
28 Noiembrie 2015 | 20:20
Au fost deschise tradiţionalele Târguri de Crăciun
În Europa, tradiţionalele târguri de Crăciun şi-au deschis porţile: acestea fiind mult mai păzite faţă de anii trecuţi din cauza atacurilor teroriste. În Bruxelles, soldaţi înarmaţi patrulează printre standurile de mâncare. Autorităţile au decis deschiderea Târgului de Crăciun pentru ca oraşul să înceapă să prindă din nou viaţă, după alerta în care a fost zilele trecute.
22 Noiembrie 2015 | 15:59
Stejarul lui Ştefan cel Mare - cel mai bătrân din Republica Moldova
Are o înălţime de peste 22 de metri, iar pentru a-i cuprinde tulpina, este nevoie de opt sau zece oameni. Legenda spune că la umbra sa s-a odihnit şi domnitorul Ştefan cel Mare. Copacul cu vârsta de peste 700 de ani din Republica Moldova se află în satul Cobâlea, raionul Şoldăneşti, relatează Radio Moldova Actualităţi.
09 Septembrie 2015 | 10:00
„Natura în Obiectiv”, în vizită în satul Rudi
De fiecare dată, călătoriile echipei emisiunii „Natura în Obiectiv” în satul Rudi îi provoacă să descopere ceva nou. Drumul din defileu parcă e acelaşi, însă peisajul natural de la un anotimp la altul este diferit. De această dată, ghidul echipei a fost Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Soroca.
04 August 2015 | 16:40
Copiii mai pot merge la taberele de vară până la sfârşitul lunii august
Dacă nu aţi reuşit să mergeţi în vacanţă cu întreaga familie, atunci copiii pot să îşi petreacă timpul într-o tabără de odihnă.
12 Iulie 2015 | 10:01
Schimbare în timp a celui mai solicitat accesoriu de vacanţă
În ultimii 125 de ani croiala costumelor de baie s-a modificat considerabil. De-a lungul timpului evoluţia banalului costum de baie este de-a dreptul spectaculoasă: de la mare, la mic sau confecţionat dintr-o una sau două piese. Cum a evoluat de-a lungul ultimilor 100 de ani acest accesoriu şi care este tendinţa acestui sezon pentru alegerea modelului potrivit, vezi în reportajul realizat de echipa „Bună Dimineaţa”.
12 Iunie 2015 | 16:20
„Natura în Obiectiv” îţi recomandă o nouă destinaţie de weekend
Localitatea Ţâpova din raionul Rezina este bine cunoscută datorită locurilor pitoreşti ce sunt amplasate pe malul râului Nistru. Echipa emisiunii „Natura în Obiectiv” de la Moldova 1 a vizitat locurile turistice de la Ţâpova, împreună cu Alecu Reniţă, preşedintele Mişcării Ecologiste din Moldova şi doi speologi de la Bucureşti, Viorel Lascu şi Ioana Meleg. Chiar dacă punctul de atracţie este mănăstirea din stâncă, echipa emisiunii a încercat să afle mai multe mistere ale grotelor de la Ţâpova.
22 Mai 2015 | 09:00
„Natura în Obiectiv” îţi recomandă o zi de weekend la Movila Măgura
Echipa emisiunii „Natura în Obiectiv” de la postul public de televiziune, Moldova 1, vine cu noi idei unde aţi putea să vă petreceţi weekendul în ţară. De această dată, sunteţi invitaţi să admiraţi şi să descoperiţi enigmele Movilei Măgura şi să aflaţi istorioarele localităţii Măgura, cel mai vechi sat din apropierea dealului.
05 Mai 2015 | 13:40
Stâncile Buteşti – o atracţie pentru turişti (FOTO/VIDEO)
Stânca Buteşti din localitatea cu acelaşi nume, pe la poalele căreia trece şi râuleţul Camenca, a fost sursa de inspiraţie pentru mulţi oameni de artă. De stâncile Buteşti ţin multe întâmplări, istorioare, legende, care pot impresiona pe mulţi vizitatori ai locului şi care au fost descoperite într-o vizită, de echipa emisiunii „Natura în Obiectiv”.
06 Ianuarie 2015 | 21:00
Tone de gheaţă transformate în figuri din poveşti
Atmosferă cu castelele, personaje din desene animate, construcţii de basm. Toate devin an de an tot mai spectaculoase. Deschiderea oficială al Festivalul Gheţii şi Zăpezii din Harbin are loc de la 5 ianuarie.
31 Decembrie 2014 | 14:24
Pensiunile montane, în topul preferinţelor moldovenilor de Revelion
Pensiunile din România şi Egipt rămân cele mai solicitate destinaţii, pe care le aleg moldovenii pentru a-şi petrece noaptea dintre ani. Pentru cei mai mulţi conaţionali închirierea unei cabane la munte, cercul de rude şi prieteni este varianta perfectă, notează Mesager.
05 Septembrie 2014 | 12:22
Costa Rica - cea mai apreciată destinaţie de către turişti
Prima poziţie în topul celor mai apreciate destinaţii recomandate de turiştii din întreaga lume este ocupată de Costa Rica, potrivit studiului „The Global Tourism Monitor”, realizat de Mercury Research împreună cu Global Market Research.
25 August 2014 | 16:59
Topul celor mai scumpe oraşe din Europa
Londra este cel mai costisitor oraş din Europa pentru participarea la activităţi culturale, precum spectacole de balet, operă, muzică clasică şi vizitarea monumentelor istorice, în timp ce Varşovia este cel mai ieftin, potrivit unui studiu citat de independent.co.uk.
01 Iulie 2014 | 13:43
Top 10 destinaţii turistice în 2014
Istanbulul conduce anul acesta în topul celor mai vizitate destinaţii ale lumii, după ani de zile în care Parisul a deţinut supremaţia. Şi asta în ciuda numărului record de turişti care a vizitat capitala Franţei în 2013. Anunţul câştigătorului din acest an a avut loc în cadrul premiilor „Travellers Choice Destinations”, capitala comercială a Turciei fiind votată de milioane de amatori de vacanţe în străinătate.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam