Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
12 Iunie 2018 | 17:12
Se află în Pacific şi, cu cele 7107 insule, este al doilea cel mai mare arhipelag din lume. Cu plaje de nisip alb, roz şi negru, resorturi de relaxare luxoase sau sate pitoreşti, cu o natură şi o cultură uimitoare, Filipine se recomandă ca ţara oamenilor mereu zâmbitori şi noua destinaţie minune a Asiei de Sud. Dar totuşi, de ce am călători nouă mii de kilometri pentru o vacanţă într-o insulă filipineză? Iată câteva motive:
15 Iunie 2016 | 12:11
Bulgaria - favorita turiştilor din acest an
Bulgaria se află în top trei ţări unde turiştii ruşi şi germani îşi vor petrece concediile în această vară. O mare parte din turiştii ruşi au renunţat la Turcia în urma deteriorării relaţiilor dintre cele două ţări, relatează Moldova 1.
01 Iunie 2016 | 14:30
Bulgaria anunţă măsuri de securitate suplimentare la aeroporturi pentru sezonul turistic
Ministerul de Interne bulgar a anunţat că va institui măsuri de securitate suplimentare la aeroportul din Sofia înaintea viitorului sezon turistic, informează Agerpres, cu referire la BTA.
06 Mai 2016 | 17:00
Cetatea Tighina ar putea fi renovată
Cetatea Tighina ar putea fi renovată cu sprijinul financiar al Turciei, care a făcut o ofertă în acest sens, relatează Radio Moldova Actualităţi.
09 Aprilie 2016 | 17:56
Tokyo - în febra pregătirilor pentru Olimpiada din 2020
Japonia este unul dintre cele 10 state din lume care investeşte cel mai mult în turism. Interesul pentru această ramură a economiei a crescut, în special, după dezastrul atomic de la Fucushima, provocat de un Tsunami devastator. În ultimul timp acest domeniu aduce anual Japoniei venituri de miliarde de dolari. Echipa Mesager a mers la Tokyo, localitatea care asigură aproape trei pătrimi din aceste câştiguri şi a aflat multe lucruri interesante despre cum îşi promovează niponii cultura şi tradiţiile.
09 Martie 2016 | 19:54
Un eveniment astronomic a atras zeci de mii de turişti în sud-estul Asiei
O eclipsă totală de soare care a fost vizibilă în sud-estul Asiei, a ţinut cu ochii spre cer zeci de mii de oameni. Fenomenul astronomic a provocat şi un imens interes pentru turişti. Peste 10 mii de oameni au venit în Indonezia pentru a urmări evenimentul care nu a durat mai mult de 4 minute, relatează Mesager.
06 Martie 2016 | 17:00
Cetatea Soroca - desemnată cea mai importantă destinaţie turistică din Moldova
Cetatea Soroca a fost desemnată cea mai importantă destinaţie turistică din Republica Moldova în cadrul primei ediţii a Galei Turismului Republicii Moldova, eveniment care i-a adunat pe cei mai buni reprezentanţi ai acestui domeniu, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la odn.info.md.
26 Ianuarie 2016 | 14:02
Varşovia – capitala europeană ce atrage milioane de turişti
Zeci de muzee, o istorie învăluită în legende, dar şi preţuri cât mai accesibile pentru turişti -acestea sunt doar câteva prevederi ale Strategiei de promovare a turismului în Polonia, domeniu care a adus ţării, doar în 2015, venituri de nouă miliarde de euro. Echipa Mesager a vizitat Varşovia, oraşul care asigură o pătrime dintre aceste câştiguri şi au încercat să afle cum se pot face bani din turism.
11 Ianuarie 2016 | 19:00
România – cea mai atractivă destinaţie, de sărbători, pentru moldoveni
România, Bulgaria şi Austria sunt ţările cele mai atractive pentru cetăţenii Republicii Moldova în perioada sărbătorilor de iarnă, relatează Mesager.
09 Ianuarie 2016 | 17:20
După sărbători, cererea pentru vacanţe la munte a crescut semnificativ
Moldovenii care nu şi-au permis să meargă la ski de Crăciun sau de Revelion o pot face acum. Şi asta deoarece după sărbători, preţurile pentru un sejur la munte au scăzut cu până la 20% faţă de acum o săptămână. Cei care şi-au făcut însă rezervări din timp au parte de o reducere şi mai mare. Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că şi cererea a crescut considerabil în aceste zile, relatează Moldova 1.
03 Ianuarie 2016 | 09:09
În ţările lumii continuă euforia Anului Nou
Festivităţile diferă de la o ţară la alta, dar toate sunt frumoase în felul lor, păstrând tradiţia de veacuri ale popoarelor care vieţuiesc acolo. Unii preferă să iasă în stradă, iar alţii să arunce în apă.
28 Noiembrie 2015 | 20:20
Au fost deschise tradiţionalele Târguri de Crăciun
În Europa, tradiţionalele târguri de Crăciun şi-au deschis porţile: acestea fiind mult mai păzite faţă de anii trecuţi din cauza atacurilor teroriste. În Bruxelles, soldaţi înarmaţi patrulează printre standurile de mâncare. Autorităţile au decis deschiderea Târgului de Crăciun pentru ca oraşul să înceapă să prindă din nou viaţă, după alerta în care a fost zilele trecute.
22 Noiembrie 2015 | 15:59
Stejarul lui Ştefan cel Mare - cel mai bătrân din Republica Moldova
Are o înălţime de peste 22 de metri, iar pentru a-i cuprinde tulpina, este nevoie de opt sau zece oameni. Legenda spune că la umbra sa s-a odihnit şi domnitorul Ştefan cel Mare. Copacul cu vârsta de peste 700 de ani din Republica Moldova se află în satul Cobâlea, raionul Şoldăneşti, relatează Radio Moldova Actualităţi.
09 Septembrie 2015 | 10:00
„Natura în Obiectiv”, în vizită în satul Rudi
De fiecare dată, călătoriile echipei emisiunii „Natura în Obiectiv” în satul Rudi îi provoacă să descopere ceva nou. Drumul din defileu parcă e acelaşi, însă peisajul natural de la un anotimp la altul este diferit. De această dată, ghidul echipei a fost Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Soroca.
04 August 2015 | 16:40
Copiii mai pot merge la taberele de vară până la sfârşitul lunii august
Dacă nu aţi reuşit să mergeţi în vacanţă cu întreaga familie, atunci copiii pot să îşi petreacă timpul într-o tabără de odihnă.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam