Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
19 Aprilie 2018 | 11:35
Deşi comunităţile urbane par a fi o invenţie a societăţii moderne, pe globul pământesc există oraşe mai vechi decât şi-ar fi imaginat cineva, a căror istorie datează de mai mulţi ani chiar şi decât ţara ce le găzduieşte, în prezent. Întemeiate de primii lor locuitori antici, în cele mai înfloritoare locuri ale planetei, câteva dintre ele au supravieţuit până în ziua de azi. Aceste oraşe prezintă nu doar locuri cu o istorie îndelungată, dar şi frumoase destinaţii pentru vacanţe de neuitat.
06 Ianuarie 2015 | 21:00
Tone de gheaţă transformate în figuri din poveşti
Atmosferă cu castelele, personaje din desene animate, construcţii de basm. Toate devin an de an tot mai spectaculoase. Deschiderea oficială al Festivalul Gheţii şi Zăpezii din Harbin are loc de la 5 ianuarie.
31 Decembrie 2014 | 14:24
Pensiunile montane, în topul preferinţelor moldovenilor de Revelion
Pensiunile din România şi Egipt rămân cele mai solicitate destinaţii, pe care le aleg moldovenii pentru a-şi petrece noaptea dintre ani. Pentru cei mai mulţi conaţionali închirierea unei cabane la munte, cercul de rude şi prieteni este varianta perfectă, notează Mesager.
05 Septembrie 2014 | 12:22
Costa Rica - cea mai apreciată destinaţie de către turişti
Prima poziţie în topul celor mai apreciate destinaţii recomandate de turiştii din întreaga lume este ocupată de Costa Rica, potrivit studiului „The Global Tourism Monitor”, realizat de Mercury Research împreună cu Global Market Research.
25 August 2014 | 16:59
Topul celor mai scumpe oraşe din Europa
Londra este cel mai costisitor oraş din Europa pentru participarea la activităţi culturale, precum spectacole de balet, operă, muzică clasică şi vizitarea monumentelor istorice, în timp ce Varşovia este cel mai ieftin, potrivit unui studiu citat de independent.co.uk.
01 Iulie 2014 | 13:43
Top 10 destinaţii turistice în 2014
Istanbulul conduce anul acesta în topul celor mai vizitate destinaţii ale lumii, după ani de zile în care Parisul a deţinut supremaţia. Şi asta în ciuda numărului record de turişti care a vizitat capitala Franţei în 2013. Anunţul câştigătorului din acest an a avut loc în cadrul premiilor „Travellers Choice Destinations”, capitala comercială a Turciei fiind votată de milioane de amatori de vacanţe în străinătate.
07 Iunie 2014 | 17:17
Topul celor mai atractive parcuri de distracţii din lume
Parcurile de distracţii din întreaga lume s-au bucurat în ultima perioadă de noi recorduri de turişti, peste 200 de milioane de persoane vizitând primele 25 de astfel de parcuri, ca importanţă, numai în anul 2013.
06 Iunie 2014 | 12:30
Seoul – oraşul contrastelor
Fondat acum 600 de ani, Seoul-ul este cel de-al şaptelea cel mai mare oraş din lume. Unul dintre cele mai populare oraşe - este cel mai puternic centru economic, politic, cultural şi social din Coreea de Sud.
04 Iunie 2014 | 13:10
Lublin - un important centru cultural, economic şi militar al Poloniei
Cel de-al 9-lea oraş după mărime din Polonia, Lublin este capitala voievodatului cu acelaşi nume. Lublin a fost creat încă în Evul Mediu, primele aşezări din zonă datând încă din secolul al IV-lea.
15 Mai 2014 | 09:09
Praga – o bijuterie arhitecturală
Capitala Cehie este considerată una dintre cele mai frumoase citadele din Europa centrală, şi pe bună dreptate, Praga a fost inclusă în lista patrimoniului UNESCO pentru arhitectura sa impunătoare. Printre locurile ce merită vizitate se numără podul Carol care este cel mai vechi din Parga, vechea Primărie, dar şi ceasul astronomic.
10 Mai 2014 | 15:25
Capitala Germaniei – un loc demn de vizitat
Dacă plănuiţi să călătoriţi în Uniunea Euroeapnă în timpul apropiat, nu rataţi ocazia să vizitaţi unul dintre cele mai măreţe oraşe din Europa. Berlinul-capitala Germaniei, este un oraş bogat din punct de vedere cultural şi arhitectural.
11 Aprilie 2014 | 19:19
Bulgaria, Grecia, Turcia - cele mai solicitate destinaţii turistice
Liberalizarea regimului de vize înseamnă odihnă în Europa. Agenţiile de turism anunţă o dublare a solicitărilor pentru bilete turistice în staţiunile din ţările europene. Cele mai solicitate sunt Bulgaria, Grecia, Turcia şi România, relatează Mesager.
25 Martie 2014 | 14:07
Ce trebuie să ştii înainte să vizitezi Australia
Continentul cangurilor – Australia, este vestit pentru flora şi fauna sa neobişnuită, aproape din altă lume. Puţini ştiu, însă, că, pe cât de fascinantă ar fi, biosfera australiană este una dintre cele mai periculoase din lume. Vă prezentăm în următorul material un top al celor mai periculoase animale de pe continentul australian.
14 Martie 2014 | 14:00
Un britanic a vizitat 201 ţări în 4 ani fără să zboare cu avionul
Graham Hughes a călătorit aproape 4 ani pentru a acoperi toate cele 201 naţiuni de pe glob, el devenind prima persoană din lume care a reuşit acest lucru fără să zboare cu avionul.
10 Februarie 2014 | 12:04
Cum arată un zbor deasupra Antarcticii
Deşi pare multora o masă de zăpadă şi gheaţă fără prea multe trăsături distinctive, Antarctica este, în realitate, un continent cu relief extrem de variat: munţi, canioane, câmpii, lacuri. Acest lucru este dovedit de o filmare, realizată de Enrico Sacchetti.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam