Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
28 Noiembrie 2017 | 19:50
A fost lansată prima aplicaţie mobilă care promovează destinaţiile de turism vinicol din Moldova
La un click distanţă. Mai multe vinării şi vinuri din ţara noastră au fost incluse în aplicaţia mobilă „Moldova Wine Route”. Astfel, autorităţile îşi propun să promoveze turismul vitivinicol şi să atragă cât mai mulţi vizitatori, relatează Mesager.
Aplicaţia mobilă include 12 vinării şi un top al celor mai apreciate vinuri. Aceasta este în limba română, rusă şi engleză şi este disponibilă pe Android, iar în scurt timp şi pe iOS. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit.

„Am nevoie de un număr de telefon pe care îl găsesc imediat, instantaneu şi pot să-mi programez itinerarul în dependenţă de dorinţele mele. Facem un clic pe vinărie şi observăm toate oportunităţile care ni le oferă, dacă este restaurant, tururi ghidate, degustări”, a declarat președintele Asociației de Sommelier, Mihai Druță.

Majoritatea cetăţenilor străini care ne-a vizitat ţara anul trecut au venit pe cont propriu. Autorităţile sunt convinse că noua aplicaţie îi va ajuta să descopere mai uşor legenda vinului moldovenesc.

„Ultimele tendinţe vorbesc despre faptul că tot mai muţi turişti preferă să călătorească pe cont propriu şi astfel de aplicaţii le sunt de foarte mare ajutor, pentru că ei pot să-şi planifice vacanţa direct de pe telefon”, a declarat președintele Centrului de Promovare a Turismului Vinicol, Veronica Tomescu.

„Republica Moldova este pe primul loc în Europa ca accesibilitate la internet, de aceea foarte uşor pot să utilizeze aceste servicii prin internet”, a declarat directorul general al Agenției Turismului, Stanislav Rusu.

Vinăriile din ţară speră că vor reuşi astfel nu doar să atragă un număr mai mare de turişti, dar şi să-şi majoreze exporturile.

„Sperăm că şi vinurile vor fi cunoscute în întreaga lume şi astfel vom mări volumul de export, sperăm noi, şi vom găsi noi parteneri de export”, a declarat PR managerul unei companii vitivinicole, Rodica Căruntu.

Aplicaţia a fost creată cu suportul Ministerul Federal al Cooperării şi Dezvoltării Economice din Germania.

„Crearea aplicaţiei mobile pentru turismul vitivinicol este un instrument de optimizare a acestei forme de turism în Republica Moldova, ţară cunoscută deja pentru vinurile excelente şi tradiţia de producere a acestora”, a declarat liderul de proiect, Kaethe Brakhan.

Anul trecut, ţara noastră a fost vizitată de peste 130 de mii de turişti. În 2016, Republica Moldova a exportat peste 23 de milioane de litri de vin îmbuteliat, cu 17 la sută mai mult față de 2015.  
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam