Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
16 Septembrie 2017 | 20:37
Mai mulţi moldoveni au aşteptat sfârşitul verii pentru a pleca la mare
Mai mulţi moldoveni au aşteptat sfârşitul sezonului estival pentru a pleca la mare. Astfel, în ultima săptămână, oamenii au deschis tot mai des uşile agenţiilor de turism pentru a prinde ofertele atractive de sfârşit de sezon. Acestea se vând în această perioadă şi cu reduceri de până la 35 la sută, relatează Mesager.
Potrivit agenţiilor de turism, preţul unui sejur de şapte nopţi variază în prezent între 180 şi 700 de euro, pentru o persoană, în funcţie de destinaţie, dar şi de serviciile ce le oferă hotelul.

Moldovenii se arată informaţi şi doritori de a beneficia de reduceri în această perioadă. Unii spun că până acum nu şi-ar fi permis împreună cu soţul o croazieră prin mai multe ţări europene. Alţii însă afirmă că preferă să plece în vacanţă anume la sfârşitul lunii august - începutul lunii septembrie, atât din cauza preţurilor mai mici, dar şi a faptului că litoralul nu e atât de aglomerat.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că în ultima perioadă moldovenii aleg din ce în ce mai mult destinaţiile exotice, dar şi staţiunile balneoclimaterice.

Potrivit datelor statistice, Turcia rămâne cea mai populară destinaţie turistică pentru moldoveni, fiind urmată de Bulgaria.
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam