Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
09 Martie 2017 | 15:34
Bora Bora - insula creată de zei
Despre Bora Bora s-au scris multe. Descrisă în epitete sonore, cum ar fi „perla Pacificului”, „paradis terestru” sau „cel mai frumos loc de pe Pământ”, insula Bora Bora este celebră pentru apele limpezi, azurii şi pentru resorturile de lux – destinaţie care merită a fi vizitată măcar o dată-n viaţă.
Insula Bora Bora este alcătuită dintr-un complex de insulițe mărginite de plaje de o frumusețe rară. Împrejmuite de lagune azurii și de o barieră de corali. Vulcanul inactiv, Otemanu, cu o înălțime de 727 de metri, se ridică în centrul insulei, înconjurând smaraldul intens conferit de vegetația abundentă.

Denumirea insulei a oscilat în timp. Tahitienii o numesc „Pora Pora”, ceea ce înseamnă primul născut. Legenda spune că zeul suprem, Taaroa, a dat naștere insulei Bora Bora după ce a creat în apele Pacificului o altă insulă - Raiatea. În documentele datate din secolul XVIII-XIX, insula este menționată cu numele de „Bola Bola”.

Bora Bora este câștigătoarea titlului - „Destinația turistică a anului 2013”. Supranumită „perla Pacificului”, insula Bora Bora răspunde exigenților tuturor tipurilor de vizitatori – de la cei romantici care vin pentru liniștea plajelor izolate și pustii, până la cei care iubesc viața de noapte. În oricare categoria nu v-ați afla, un lucru este comun pentru toată lumea – exotismul.

Mașinile și biciclete închiriate sunt cel mai bun mijloc de transport, iar aventurierii pot închiria bărci cu motor sau canoe. Bora Bora este o destinație luxoasă, dar extrem de populară. Merită pe deplin drum până acolo cel puțin o dată în viață.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam