Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
11 Aprilie 2014 | 19:19
Bulgaria, Grecia, Turcia - cele mai solicitate destinaţii turistice
Liberalizarea regimului de vize înseamnă odihnă în Europa. Agenţiile de turism anunţă o dublare a solicitărilor pentru bilete turistice în staţiunile din ţările europene. Cele mai solicitate sunt Bulgaria, Grecia, Turcia şi România, relatează Mesager.
La Expoziţia Internaţională Specializată de turism, agrement şi hoteluri „Tourism. Leisure. Hotels” participă peste 100 de companii din Bulgaria, Republica Moldova, România, Slovacia, Turcia şi Ucraina.

Regimul liberalizat de vize şi situaţia tensionată din Ucraina a redirecţionat vacanţele conaţionalilor noştri spre ţările europene, spun reprezentanţii agenţiilor de turism. „Spre Grecia au crescut solicitările la bilete de odihnă cu 80-90 la sută, în perioada februarie - martie”, spune Ana Colţa, reprezentantul unei agenții de turism.

Managerii unor companii afirmă că liberalizarea regimului de vize uşurează munca operatorilor de pe piaţa turistică. România, Bulgaria şi Turcia rămân a fi în continuare printre cele mai populare destinaţii turistice pentru călătorii din Moldova şi prezenţa acestor ţări la expoziţie va fi impunătoare. Aceste destinaţii turistice vor fi pe larg prezentate în cadrul standurilor naţionale, dar şi în oferta agenţiilor turistice. Staţiunile balneare din Slovacia își prezentă, în premieră, serviciile la această expoziție, oferind tratament şi odihnă în zonele pitoreşti ale ţării.

Detalii la acest subiect urmăriți în reportajul realizat de către echipa Mesager.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam