Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
02 August 2018 | 17:07
Cappadocia, o regiune fascinantă a Turciei
Dacă aţi auzit despre Cappadocia, înseamnă că în minte vi s-au ilustrat faimoasele baloane cu aer cald, ce împânzesc cerul şi oferă o privelişte de nedescris. Dacă încă nu v-aţi ales destinaţia de vacanţă pentru această vară, vă oferim câteva motive în favoarea regiunii Cappadocia, din inima Turciei.
Cappadocia are formațiuni geologice stranii, similare cu cele lunare, labirinturi subterane, fortărețe, orașe construite sub pământ. Aceste elemente, luate împreună, oferă o savoare unică acestei zone aflate mai tot timpul în atenția istoriei. Cappadocia nu înseamnă doar straturi de lavă și rocă vulcanică depuse de-a lungul timpului, ci și suprapunerea unor fâșii de istorie care dau naștere unei povești magice despre cuceritori, culturi dispărute, razboaie și sfinți.

Situată la 320 de kilometri de Ankara, capitala Turciei moderne, Cappadocia se desfășoară sub forma unui peisaj unic, în alcătuirea căruia intră peșteri, tuneluri și sute de orașe subterane săpate de hitiți în urmă cu peste 3.000 de ani. Aici, secretele se află în fiecare coltișor, de la tunele capcană și peșteri, până la rute clandestine, utile în aprigele lupte care s-au dat în aceste locuri. Cappadocia sau Kapadokya, după numele hitit care însemna „regiunea cailor frumoși”, este o lume subterană care ascunde în faldurile sale câmpurile de bătălie ale cuceritorilor, războaie sângeroase sau lupte religioase care au amenințat tot timpul să o distrugă.

Dacă ajungeți în Cappadocia, este obligatoriu de încercat zborul cu balonul cu aer cald. Asta nu poate fi descris în cuvinte și trebuie simțit pe propria piele. Iar priveliștea este pur și simplu fermecătoare. De asemenea, nu uitați să gustați sucul de rodii și înghețata turcească din lapte de capră – delicii adevărate.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam