Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
06 Aprilie 2017 | 13:25
Care sunt cele mai frumoase insule din lume
Insulele sunt destinaţii care îi atrag pe turişti, cei care le consideră adevărate oaze de relaxare. Plaje cu nisip fin, apă de culoare turcoaz şi fructe exotice sunt doar unele din mulţimea de lucruri atractive oferite de aceste tărâmuri. Vedeţi mai jos care sunt considerate cele mai frumoase insule din lume.
Insula Santorini e localizată în Marea Egee și este cea mai sudică dintre insulele Cyclade. Capitala Fira e un oraș port, care impresionează prin străzile înguste, teverne tradiționale, magazine așezate pe versanții stâncoși, dar și prin plaje minunate. Santorini este cea mai scumpă insulă și primește anual un număr de turiști de două sau trei ori mai mare decât numărul locuitorilor insulei. Desprinsă în timp ditnr-un vulcan, ea oferă turiștilor munte și mare, alb și albastru, biserici ortodoxe, dar și tradiții.  

Insulele Maldive sunt situate la sud-vest de India, în Marea Laccadivelor din Oceanul Indian și te poartă cu gândul spre paradis. Are plaje cu nisip fin și alb, palmieri care se leagănă sub adierea prizei și rezervații lucrate artistic de mâna uimitoare a naturii. Confortul, luxul și comoditatea sunt criterii de referință pentru a alege insulele Maldive.

Insulele Azore sunt un grup de insule portugheze, situate în mijlocul Oceanului Atlantic. Arhipelagul celor nouă mici insule este cunoscut pentru frumuseţea peisajului, vegetaţia luxuriantă, pentru stilul de viaţă relaxat şi liniştit, dar şi pentru vinurile bune. Neafectate de turismul de masă, Azorele sunt o destinaţie de vacanţă pentru navigatori sau pentru cei care caută natura intactă şi bucuriile unei lumi unde viaţa pare simplă şi uşoară.

Insulele Bahamas au devenit faimoase în secolul XVII, când societatea le-a perceput ca pe un cuib al piraților. Este o țară insulară în arhipelagul Lucayan, ce constă din mai mult de 700 de insule și atoli din Oceanul Atlantic, la sud-est de Florida. Clima este subtropicală și tropicală, cu soare pe tot parcursul anului, temperaturi medii de 21 de grade în ianuarie și 28 grade în august. Economia in regiune se bazeaza pe culturile de trestie de zahar, de ananas, pe cresterea animalelor, pe industria chimica, farmaceutica, energetica si petrochimica. Sunt dezvoltate si sectoarele bancar si financiar. In turism sunt valorificate plajele, cluburile de golf, cazinourile si viata de noapte.

Insula Bali se află în Indonezia și este una dintre cele mai mari atracții turistice din lume. O combinaţie de uimitoare frumuseţi naturale şi climă plăcută, temple hinduse şi tradiţii păstrate de milenii au făcut ca ospitaliera Bali să fie aleasă ca cea mai încântătoare destinaţie de vacanţă din lume. Te poţi bucura de relaxare în spa-uri sofisticate, de adrenalină sporturilor extreme, de petreceri pe plajă şi festivaluri pline de culoare sau de cea mai romantică luna de miere.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam